POSLE 100 EVRA STIŽE I 170! Isplata za ovu grupu ljudi kreće uskoro – postoje samo DVA USLOVA

Posle 100 evra pomoći koju je dobilo više od milion mladih, država nastavlja sa novčanom podrškom. U sledeći četvrtak, 10 februara, svih 1,7 miliona penzionera dobiće po 20.000 dinara i biće to najveća pojedinačna pomoć države do sada kada je u pitanju ova populacija građana.

Penzioneri su ranijih godina od države dobijali i redovno godišnje povećanje, krajem godine država im je davala i po nekoliko hiljada dinara novčane pomoći. Prethodne godine u četiri isplate su dobili ukupno 110 evra, a sada stiže i najveći iznos – po 20.000 dinara.

Dva su uslova – jedan je da ste penzioner Republike Srbije, a drugi je da je pravo na pennzionisanje ostvareno najkasnije 31. januara ove godine. To što ste istovremeno i strani penzioner ne smeta.

– Isplata će biti za sve korisnike kojima je rešenjem o ostvarivanju prava utvrđen datum korišćenja zaključno sa 31. januarom 2022. bez obzira na datum donošenja rešenja – saopštio je Republički Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

„Isplata pomoći korisnicima koji su pravo ostvarili zaključno sa 31. januarom ove godine a nisu obuhvaćeni isplatom od 10. februara, biće izvršena jednokratno, nakon uspostavljanja isplate penzija“, dodali su iz PIO Fonda.

Izvor: Blic.rs