POLITIČKI KOLAPS U PRIŠTINI: Hašim Tači više NE PREGOVARA SA BEOGRADOM!

Prištinski tim za pregovore sa Beogradom na čelu sa Špendom Ahmetijem je, prema oceni Ustavnog suda u Prištini, neustavan, prenela je danas RTK 2.

Poslanik Skupštine Kosova Iljir Deda reagovao je na stav ustavnog suda ocenom da je nakon skoro dve godine razjašnjeno da ne može biti „dijaloga predsednika“ (Aleksandra Vvučića i Hašima Tačija) i da je „danas uloga Hašima Tačija u dijalogu sa Srbijom završena“, prenosi Tanjug.

– Odluka ustavnog suda koja podriva državnu delegaciju za dijalog sa Srbijom izuzetno je važna – pojašnjava ko ima mandat da vodi dijalog sa Srbijom. Samo vlada i premijer – objavio je Deda na Fejsbuku.

Opozicioni Demokratski savez Kosova (DSK), koji je pokrenuo inicijativu za ispitivanje ustavnosti formiranja delegacije za pregovore s Beogradom, ocenio je da posle odluke ustavnog suda kosovska vlada i delegacija moraju odmah da podnesu ostavku, prenosi „Zeri“.

Poslanik DSK Avdulah Hoti rekao je na konferenciji za novinare da je sud jasno rekao da je „zakon o dijalogu neustavan“ i pozvao vladu i delegaciju da odmah podnesu ostavke i da se raspišu izbori.

Izvor: Espreso