POBEDA SRPSKE LISTE NA IZBORIMA: Dominacija u sve četiri opštine na severu Kosova!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je sinoć građane na severu Kosova da izađu danas na izbore za gradonačelnike četiri opštine.

Vanredni izbori na severu Kosova, za predsednike opština Leposavić, Zubin Potok, Zvečan i Severna Mitrovica biće održani u danas, a pravo glasa ima blizu 60.000 građana koji će glasati na 87 biračkih mesta.

Ovo je velika vest, nastavićemo da se borimo, izjavio je večeras direktor Kancelarije za kiM Marko Ðurić povodom pobede Srpske liste na izborima za gradonačelnike u četiri opštine na severu Kosova.

Kandidati Srpske liste za gradonačelnike na današnjim vanrednim lokalnim izborima pobedili su u sve četiri opštine na severu Kosova i metohije, osvojivši veći broj glasova uz veću izlaznost nego na lokalnim izborima 2017. potvrđeno je Tanjgu u toj političkoj organizaciji.

– Naši kandidati odneli su ubedljivu apsolutnu pobedu u opštiama Leposavić, Zubin Potok, Zvečan i Severna Kosovska Mitrovica, čime je srpski narod na seveu KiM još jendom nedvosmisleno i skoro jednoglasno potvrdio spremnost da odlučno brani svoj opstanak i politička prava na KiM i organsku vezu sa svojom državom Srbijom – rečeno je veeeras u Srskoj listi.

Oni ocenuju da je tako propao poziv na bojkot onih u Srbiji, koji su hteli da sever Kosmeta gurnu u ruke Albanaca.

U sedištu Demokratskog saveza Kosova (DSK) u Kosovskoj Mitrovici došlo je danas do fizičkog sukoba između članova stranke, kojom prilikom je povređen i jedan policajac, izveštava prištinska “Gazeta ekspres”, prenosi RTK2.

Navodi se da je do sukoba je došlo zbog napetosti između pristalica Safeta Kamberija i Fatona Pecija, kandidata za predsednika ogranka DSK.

“Gazeta ekspres” je navela da je incidentu prisustvovao i predsednik poslaničke grupe DSK Avdulah Hoti, koji kasnije nije odgovarao na telefonske pozive.

Izlaznost u četiri opštine na severu KIM u kojima se danas biraju gradonačelnici raste u popodnevnim časovima.

Poslednji presek CIK je napravio u 15 časova do kada je u Kosovskoj Mitrovici glasalo 30 odsto birača, Leposaviću 33,05 odsto, Zvečanu 34,34 odsto i Zubinom potoku 34,45 odsto.

Međutim, u biračkim mestima u Kosovskoj Mitrovici primetne su veće gužve nego ranije danas.

Izvor: Srbijadanas.com