PA OVO JE SKANDAL: “Ministre Momiroviću, zašto prefarbane avione nazivate novima?”

Ministre Momiroviću, da li automobil iz 2008. godine koji prefarbate zovete novi automobil? Nadam se da ne, ali onda ne razumem zašto avion proizveden 2008. godine, koje ste prefarbali, zovete „novi avion Er Srbije“? Lepo je, i sasvim dovoljno, što avion nosi lik Nikole Tesle, a ružno i nepotrebno da obmanjujete narod kako se radi o novom avionu, piše u saopštenju Dušana Nikezića, predsednika Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Isto kao što ste ljude obmanjivali da dil sa Etihadom podrazumeva kupovinu novih Erbasovih aviona, veliko ulaganje Etihada, profitabilno poslovanje i zapošljavanje novih pilota.

Ispostavilo se da nova kompanija od Etihada iznajmljuje polovne prefarbane avione, od Etihada pozajmljuje pare sa kamatom od 7,64% i provizijom od 6,55%, iznajmljuje Etihadove slotove, plaća Etihadove pilote 4 puta više od naših, pa će Srbiju, subvencije, troškovi Etihada, državne garancije, poslovni gubici i novi dugovi, na kraju, koštati preko milijardu evra.

Jednog dana ćete narodu morati da objasnite zašto i gde su otišle tolike pare, a tada vas neće spasiti ni novi, ni prefarbani avioni Er Srbije.

Izvor: Direktno.rs