Ovo su bile poslednje Vučićeve reči po izlasku iz centrale stranke nakon što je kritikovao članove koji su agitovali za „NE“ na referendumu

Foto: Ilustracija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkazao je sve planirane sastanke i medijske nastupe u narednih nekoliko dana kako bi se posvetio detaljnoj analizi rezultata referenduma za promenu Ustava Srbije

Vučić je, kako saznajemo, samo delimično zadovoljan rezultatima juče održanog referenduma. On je kao pozitivan primer apostrofirao Šabac i Leskovac, dok zamerke ima na ishod glasanja u Zemunu i Lazarevcu.

Nakon zatvaranja birališta, predsednik Srbije Aleksandar Vučić uključio se iz centrale Srpske napredne stranke i saopštio rezultate referenduma.

Nakon toga je govorio o članovima koji su se odlučili za „NE“ na referendumu.

– Znate koliko je ljudi iz SNS-a protiv promena ustava? Znate li koliko njih nije htelo ni da glasa? Iako sam najveći broj izbornih utakmica u poslednjih 12 godina pobeđivao, priznavao sam i kad sam gubio. Pošteno je časno izgubiti, a izbori su 3. aprila i njihovog odlaganja neće biti. Videćemo kakvi će im biti rezultati, baš ćemo da vidimo! Radujem se što misle da su jaki i da će da dobiju 39 odsto glasova, što nije dovoljno za pobedu složićete se. Borićemo se, pa ćemo da vidimo. Moje je samo da vam kažem jedno: imam mnogo ličnih prijatelja koji nisu izašli ili su me ubeđivali da glasam za „Ne“. Hvala im na prijateljstvu i ne mogu da se ljutim na njih, to je demokratija – rekao je sinoć predsednik Vučić.

Prema rečima dobro obaveštenog izvora, Vučić je imao poruku i za članove SNS koji su zagovarali da se na referendumu glasa „ne“.

– Evo vi pametni, sad uzmite pa vodite vi stranku – poslednje je što je izgovorio predsednik nakon što je napustio centralu stranke.

Izvor: Alo.rs