Ova biljka sprečava rast ćelija raka i štiti od ove smrtonosne bolesti

Sve je više ljudi svesno nezdrave okoline u kojoj živi, kao i nezdrave hrane koju jede. Iako je to dobro, postavlja se pitanje: šta dalje raditi po pitanju sopstvenog zdravlja?

Mnoge studije su pokazale kako đumbir uspešno uništava ćelije raka i to bez ikakvih propratnih toksičnih efekata. Studije koje su takođe sprovedene na pacovima pokazuju kako đumbir uspešno zaustavlja rast i progresiju ćelija raka prostate za 56 odsto.

Zanimljivo je da đumbir pomaže u lečenju nekih od najtežih oblika raka kao što je rak pluća, prostate, jajnika, pankreasa, debelog creva, dojke i kože.

Đumbir – hiljadama godina uspešno leči

Iako nije lepa naizgled i time na prvi pogled ne uliva poverenje u konzumaciju, ova biljka se koristi već hiljadama godina zbog svojih lekovitih svojstava. Đumbir potiče iz Kine i rastom podseća na trsku, a može da poraste više od 1 metra u visinu sa kopljastim lišćem. Izvitopereni podanak kojeg kupujemo u trgovini je oštrog i prodornog ukusa. Jedan je od omiljenih začina u azijskoj kuhinji, a najviše se troši u Indiji. Od davnina je poznat i na Bliskom istoku i južnoj Evropi gde se koristio takođe kao začin i lek.

Osim što je izvanredna pomoć kod gripa i što vam daje mogućnost da ozdravite jeftinije i mnogo zdravije od konvencionalnog lečenja antibioticima, đumbir leči čitav niz bolesti:

ublažava simptome kod artritisa (za smanjenje bola kod mišićnih i koštanih problema), jača imunitet, pomaže kod mučnine, hemoroida, grčeva, migrena (glavobolje), kašlja, proliva (generalno pomaže kod probavnih smetnji), gasova, podrigivanja, opstipacije, spore cirkulacije (poboljšava cirkulaciju i sprečava nastajanje krvnih ugrušaka, srčanih problema, menstrualnih grčeva, pomaže kao oblog kod otoka, snižava šećer, holesterol, sprečava rast ćelija raka, izbacuje toksine iz organizma, ima antibakterijsko, antifugicidno i antivirusno delovanje, smanjuje rizik od nastanka dijabetesa i pomaže u njegovom lečenju.

Sprečava rast ćelija raka

Mnoge studije su pokazale kako đumbir uspešno uništava ćelije raka i to bez ikakvih propratnih toksičnih efekata. Zanimljivo je da đumbir pomaže u lečenju nekih od najtežih oblika raka kao što je rak pluća, prostate, jajnika, pankreasa, debelog creva, dojke i kože.

Upozorenja:
Đumbir ne bi trebalo da se koristi u trudnoći (u malim dozama je dobar za ublažavanje trudničke mučnine), krvarenja (đumbir pojačava krvarenje) i visokog pritiska (ako koristite lekove za pritisak jer đumbir snižava pritisak).

intermagazin.rs