OTKRIVENA ALBANSKA PODMETAČINA: Navodna MIS SRBIJE nije SRPKINJA

Skandalozna navodna predstavnica Srbije na takmičenju za mis Slobode sveta u Prizrenu Irina Jovanka ne prestaje da vređa srpski narod i državu.

Njen instagram profil već dva dana vrvi od objava u kojima govori da bi svi trebalo da budu slobodni i pokažu simbol „velike Albanije“, a kako se saznaje, kvazisrpska misica je sve sem Srpkinja.

Naime, Irina Jovanka, zvrdi da je iz Novog Sada, a da živi u Austriji. Međutim, ne postoji nijedan dokaz da je ona u Novom Sadu ikada boravila. Štaviše, godinama unazad stalne lokacije su joj Beč, Priština, Prizren, a neretko posećuje i Tiranu.

Takođe, postavlja se pitanje kako je kvazisrpska predstavnica na izboru za mis Irina Jovanka 2016. godine predstavljala samoprozvanu državu Kosovo na takmičenju u Austriji ako je srpskog porekla, a ona se učešćem u izboru sa kosovskom lentom dičila na društvenoj mreži. Tada je napisala da je ona zapravo austrijanka sa srpskim korenima.

Da su i organizatori ovog takmičenja upleteni u prevaru koja imaza cilj da se ponizi i uvredi srpski narod i promoviše politiju Albanije, dokazuje i to što je glavni organizator takmičenja Šejpetin Zeneli izjavio za medije da je u pitanju Srpkinja iz Novog Sada, ali navodno nije znao kako je ona uopšte dospela na to takmičenje. Ako glavni organizator Zeneli ne zna kako je jedna od takmičarki dospela na izbor, interesenatno je kako je onda Irina Jovanka samo preko njegovog broja telefona kominucira sa srpskim medijima.

O verodostojnosti nje kao kao izabrane predstavnice Srbije na takmičenju govori i to što se na izbor u Prizrenu prijavila, kako je sama rekla, putem fejsbuka.

– Pošto su organizatori najavili da finalno veče ovog takmičenja u lepoti rade u Prištini na Vidovdan, najverovatnije je da će ova lažna mis Srbije sa političkim zadatkom najverovatnije pobediti. Molim da se ubuduće ova devojka zove takozvana, samoprozvana mis Srbije, jer bi drugačije sve tio uvodilo u zabludu.

– Na Irininom instagramu se vidi u storiju da njoj piše mis Kosova. Nisam sigurna da ona baš zna šta radi, ali sam sigurna da znaju ti koji su je u Prištinu poslali i ti koji su organizovali to, sigurno naručeno, internavionalno takmičenje lepote. Skoro četvrt veka pod svetskim licencama učimo naše ambasadore lepote kako da dostojanstveno predstave srbiju u svetu, uvek insistirajući na poštovanju našeg grba i zastave – rekla je jugovićeva

Izvor: Srbijadanas