OKONČANA PETODNEVNA DRAMA! Dečak (5) izvučen IZ BUNARA, ali je IZDAHNUO (VIDEO)

Dečak je pet dana bio zarobljen u bunaru u blizini svoje kuće u malom selu Igrane, u blizini grada Šefšauena od utorka popodne navodi se na portalu SrbijaDanas.

Petogodišnji dečak Rajan izvučen je večeras iz bunara sa dubine od 32 metra u severnom Maroku, čime je okončana četvorodnevna spasilačka operacija koju je sa pažnjom pratio ceo svet.

Njegovi roditelji su izgledali umorno, ali smireno, dok su dečaka iznosili na nosilima i stavljali u kola hitne pomoći koja su ga čekala.

On je zatim prebačen u helikopter koji je čekao na licu mesta da ga transportuje u bolnicu u jednom većem gradu.

Kako pišu strani mediji, dečak je izdahnuo na putu do bolnice.

Spasioci su danas započeli sa najdelikatnijom fazom višednevnih napora kako bi izvukli malog dečaka zarobljenog u bunaru na severu Maroka, nakon što su uklonili veći deo brda da bi mu se približili.

Do večeras, mašine su uz pomoć radnika koji su ručno kopali stigli na metar od mesta gde se petogodišnji Rajan Avram nalazi, na dnu bunara dubokog 32 metra, u brdima u blizini Šefšauena i krenuli su tunelom prema njemu.

Brdsko područje oko Šefšaena zimi je veoma hladno i iako je hrana spuštena do Rajana, nije poznato da li je on nešto jeo.

Rajanu su bili dostavljeni voda i kiseonik pomoću cevi. Prema medijskim izveštajima sa lica mesta, helikopter i medicinske ekipe specijalizovane za reanimaciju čekale da spasioci izvuku Rajana na površinu i da ga zatim prevezu u bolnicu.