OKLOPNO VOZILO MILOŠ SA TOPOM: Kakva zver od mašine, moćni srpski OKLOPNJAK bez premca! (VIDEO)

Iz godine u godinu Vojska Srbije postaje sve moćnija i opremljenija. Svedoci smo da se konstantno radi na obukama i specijalizacijama, ali i nabavkama naoružanja. Kako kroz kupovinu novih, najsavremenijih sistema tako i kroz modernizaciju postojećih.

Oklopno vozilo Miloš važi za jedno od naših najmodernijih i najnovijih moćnih oružja na koje se Vojska Republike Srbije, Srbija, ali i svi njeni građani ponose. Sada je predstavljena nova protivavionska verzija ovog moćnog vozila, čime će dodatno biti unapređene operativne sposobnosti Vojske Srbije.

Vozilo sе možе koristiti za: patrolnе misijе, izviđačkе misijе, kao komandno vozilo, prеvoz i podršku jеdinica za spеcijalnе opеracijе, protivgеrilsku i protivtеrorističku borbu, protivoklopnu borbu, kontrolu granica, kontrolu tеritorija i dr.

Pokreće ga moćni dizel motor CUMMINS ISB 300, sa 300 KS. Motor, automatski menjač Allison 3500 SP i ostale komponente sistema za prenos snage omogućavaju vozilu maksimalnu brzinu kretanja preko 110 km/h. Oklopno telo, koje je izrađeno od pancirnih čeličniih limova, i u osnovnoj verziji omogućava vrlo visok nivo balističke zaštite (nivo III sa prednje strane i nivo II sa ostalih strana po NATO standardu Stanag 4569) i, kao i vrlo visok nivo protivminske zastite (nivo IIa i IIb STANAG 4569).

Pogledajte odličan video snimak sa pokazne vežbe dejstvovanja oklopnog vozila „Miloš“

Izvor: Srbijadanas.com