OGLASIO SE MINISTAR FINANSIJA! Država sprema šest novih mera za studente

Nakon niza sastanka ministra finansija Siniše Malog sa predstavnicima studentskih organizacija, odgovoreno je na njihove zahteve i predloge, te je dogovoreno da će biti doneto šest novih mera za studente, u smislu raznih pogodnosti koje će im olakšati studiranje i traženje posla.

Nove mere su predstavljene na jučerašnjoj konferenciji „Dijalog lidera naše zemlje“, u organizacije Studentske konferencije univerziteta Srbije (SКONUS) i Centra za edukaciju i razvoj omladine Beograda (CEROB), sa kojima su prethodno i vođeni pregovori.

Prva mera je da će određeni broj studenata imati priliku da dobije plaćenu praksu u državnim organima. Zaključak o tome je Vlada Srbije već usvojila i njime se predviđa da najbolji studenti treće, odnosno četvrte godine osnovnih akademskih i integrisanih studija u školskoj 2021/2022. godini imaju plaćenu praksu u državnim organima i javnim službama. U narednih sedam dana univerziteti treba da dostave spisak najboljih studenata, a potom Vlada Srbije treba da usvoji novi zaključak.

Izvor: Alo.rs