Oglasio se FUNKCIONER SNS: Većina nas je uz narod i za proteste

„Protesti naroda su opravdani, ne postoji normalan čovek koji se zalaže za uništavanje životne sredine. Vlada Srbije mora mora da raskine sve sporazume sa Rio Tintom. Jako me iritira što većina poslanika misli isto što i ja, a niko to ne sme javno da kaže. Ćutanje u poslaničkoj grupi nanosi štetu i narodu i predsedniku Vučiću“, rekao je za Nova.rs Bratislav Jugović, poslanik i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

Bratislav Jugović, FOTO: Printscreen

Jugović poslednjih nedelja iznenađuje javnost izjavama koje su u suprotnosti sa stavovima većine funkcionera Srpske napredne stranke. Prvo se javno protivio Zakonu o vodama, potom je podržao dvojicu inspektora iz slučaja „Jovanjica“, koji se nedeljama nalaze na meti tabloida, da bi posle toga izjavio i da je „Rio Tinto loš“ i pozvao odbornike iz Loznice, „koji su postupali neodgovorno“, da podnesu ostavke.

Ovog puta, Jugović je otišao korak dalje, pa je tako na Fejsbuku podelio objavu Novaka Đokovića i napisao „bravo“.

– Jako me iritira što većina poslanika misli isto što i ja, a niko to ne sme javno da kaže. Ne postoji normalan čovek koji se zalaže za ugrožavanje životne sredine. Ćutanje u poslaničkoj grupi nanosi štetu i narodu i predsedniku Aleksandru Vučiću – rekao je za Nova.rs Jugović i dodao:

– Protesti su opravdani, ali je činjenica da ih Đilas i njegova klika zloupotrebljavaju. Moja jedina zamerka protestima je blokada međunarodne saobraćajnice. Iako nisam glasao za Zakon o eksproprijaciji, ubeđen sam da ovaj zakon nema veze s Rio Tintom. Vlada Republike Srbije mora u roku od odmah da raskine sve sporazume sa kompanijom Rio Tinto – poručuje poslanik SNS.

Na pitanje da li je spreman da u odbranu ove ideje ide toliko daleko da možda čak i napusti SNS, ako taj zakon prođe, kaže:

– Srpsku naprednu stranku neću napustiti sve dok je Aleksandar Vučić na čelu stranke. Držaću se ovog stava, verujem da je Vučiću interes naroda iznad interesa pojedinaca u SNS i partikularnih interesa koalicionih partnera – zaključio je Jugović.

U Srbiji se već dve subote širom Srbije održavaju protesti protiv spornog Zakona o referendumu i Zakona o eksproprijaciji. Demonstranti traže izmenu Zakona o referendumu i povlačenje Zakona o eksproprijavici. Ekološki aktivisti ponavljaju da neće odustati od protesta dok se njihovi zahtevi ne ispune.

Izvor: Direktno