OGLASIO SE DR KON: U lice govorim Vučiću šta mislim

Foto: Printscreen Ilustracija

Epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa Predrag Kon izjavio je da okupljanja na otvorenom bez nošenja maski mogu biti dozvoljena za mesec i po do dva.

– Vrlo brzo ćemo mi, kad se spusti aktivnost virusa, za jedno mesec i po, dva, dozvoliti se bude na otvorenom prostoru bez maske – izjavio je Kon za N1.

On je rekao da svako ko krši epidemiološke mere „mora da zna da će nekad biti kažnjen“, ali i da će „vrlo brzo“ proći vreme kada je to potrebno.

“U lice sam rekao Vučić šta mislim”
Doktor Kon nije želeo da govori o optužbama da su zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ili predsednik Srbije Aleksandar Vučić kršili epidemiološke mere prisustvom na korona žurci, odnosno „branču“ bez maski.

– Ja doživljavam, ako govorimo konkretno o predsedniku (Vučiću), da on vrlo pažljivo osluškuje kako se narod ponaša, ima odnos prema tome koji većina našeg naroda ima i zato je dobro prihvaćen u narodu – rekao je.

– Da li greši – greši. Nema tu dileme, u lice sam mu govorio. Međutim, njegovo je da odgovori, ne mogu ja da odgovorim ono što je on meni govorio – dodao je doktor Kon.

Njegov utisak je da građani ne slušaju preporučene mere i da za ono što je preporučeno „sada znamo za sigurno da nikad neće da funkcioniše“.

Izvor: Blic.rs