OGLASIO SE DOKTOR KON: Zatvoriti sve na minimum 14 dana, nema kompromisa!

Epidemiolog i član Kriznog štaba doktor Predrag Kon gostovao je večeras na Radio televiziji Srbije u Dnevniku gde je istakao da bi trebalo sve da bude zatvoreno kao tokom vikenda i to minumum 14 dana.

– Medicinski deo Kriznog štaba ne može da odstupi od svojih pozicija. Jedine mere kakve mogu da pomognu jesu mere koje smo imali preko vikenda. Sve bi trebalo da bude zatvoreno osim radnji za hranu, pumpi i apoteka. Minimum 14 dana da bi došlo do smirivanja virusa. Brojke su užasne i dalje će rasti, a pritisak na bolnice je sve veći – kazao je doktor Kon u Dnevniku.

On je istakao da ne može da govori o kompromisu i da mere moraju da se poštuju.

– Ne mogu da govorim o kompromisu. Ne vidim nikakvu alternativu sa ovim merama. Još više bih naglasio da je suština u poštovanju distance, nošenja maski – dodao je dr Kon.

Kako objašnjava, problem mora da se zaustavi.

– Ovo je neizbežno. Ovaj problem mora da se zaustavi. Epidemiološka situacija je vanredna. Ponekad je katastrofalna. Proširuju se kapaciteti bolnica, ali svakim proširenjem gubi se prostor za non kovid.

Da podsetimo, sednica Kriznog štaba biće održana sutra u 8.00 časova.

Nakon sednice konačno bi trebalo da budu saopštine nove pooštrene mere koje će se u naprednom periodu primenjivati u Srbiji.

Sednicu je danas najavila i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Izvor: 24sedam.rs/Foto: Ilustracija