Obrt u slučaju Lečić – Štajnfeld: Odbijeni dokazi koje je glumica priložila, a ovo je glavni razlog za to?!

Glumicu Danijelu Štajnfeld, nakon optužbe da ju je silovao kolega Branislav Lečić, ispitivaće psihijatri u Srbiji, piše “Informer”.

Glumica će se naći pred sudskim veštacima na zahtev Višeg javnog tužilaštva. Razlog je taj što dokumentacija koju je predala sa američkog instituta “Kolumbija” nije validna u našem pravosuđu.

– Danijela je na tom institutu učestvovala u istraživanju posttraumatskog sindroma. Donela je u Srbiju svu dokumentaciju, jer smatra da su ti papiri ključni dokaz da ju je Lečić silovao. Pomenuti dokumenti, međutim, ne mogu biti dokaz u Srbiji. Zbog toga je tužilaštvo uputilo zahtev da Danijelu ispitaju naši psihijatri u predistražnom postupku kako bi se videlo da li ima mesta za podizanje optužnice protiv Lečića – otkriva izvor Informera.

Advokat Vićentije Darijević smatra da Danijelina dokumentacija nije validna.

– Ne može svako da donese šta hoće i kaže da je to dokaz. Mora da se proveri da li su ljudi koji su izdali tu dokumentaciju kvalifikovai i dali imaju status sudskih veštaka, u šta sumnjam. Vrlo je verovatno da će se Danijelino veštačenje pred timom psihologa i psihijatara obaviti u Srbiji i to pre podizanja optužnice protiv Branislava Lečića – izjavio je on za pomenuti list.

Glumac Branislav Lečić takođe će takođe biti podvgrnut psihijatrijskom ispitivanju, navodi “Informer”.

– Tražiće se da Lečić razgovara sa veštacima sudske medicine kako bi se utvrdilo da li je sklon manipulaciji i nasilju – kaže izvor za gorepomenuti portal.

Predistražni postupak je u toku, te Lečić i dalje nema status osumnjičenog.

Izvor: Alo.rs/Informer