NOVI VREMENSKI ŠOK: Posle pljuskova i grmljavine stižu letnje temperature, evo kada će biti više od 30 stepeni

Foto: Ilustracija

Meteorolog Đorđe Đurić objavio je novu vremensku prognozu i najavio da nam nakon svežije početka nedelje stiže pravo letnje vreme.

„U drugoj polovini sedmice biće i više od 30 stepeni“, napisao je Đurić na Fejsbuku.

U ponedeljak u većem delu Srbije promenljivo oblačno, uz umeren do jak severozapadni vetar, a sredinom dana i posle podne uz jači razvoj oblačnosti očekuje se kratkotrajna i lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom, naročito na istoku i jugoistoku Srbije, u Pomoravlju, na jugu Banata i na planinama.

„U ponedeljak još svežije, a osećaj svežine povećavaće i jak severozapadni vetar, pa će maksimalna temperatura biti od 18 do 24 stepena“, napisao je on.

Još u utorak će duvati pojačan severozapadni vetar, naročito u Pomoravlju i na istoku Srbije.

„U utorak se očekuje i postepena, ali ne i potpuna stabilizacija vremena. U prizemlju će sve više jačati uticaj anticiklona sa zapada Evrope i Atlantika, dok će sa istoka i jugoistoka uticati visinski ciklon. Biće i toplije. Usled takve sinoptičke situacije, od srede se očekuje sunčano i toplo vreme, uz advekciju toplije vazdušne mase sa jugozapada, pa će maksimalne temperature u drugoj polovini sledeće sedmice biti oko i nešto više od 30 stepeni“, naveo je Đurić.

Narednog vikenda ponovo nestabilno vreme.

„Na istoku i jugoistoku Srbije i u brdsko-planinskim predelima sredinom dana i posle podne jači razvoj oblačnosti i kratkotrajna pojava pljuksova sa grmljavinom, a petak i sledeći vikend mogao bi doneti lokalne nestabilnosti u vidu poslepodnevnih pljuskova sa grmljavinom i ostalim predelima Srbije, ali se zadržava toplo vreme“, napisao je on.

(Kurir.rs)