NOVI DETALJI TRAGEDIJE U BIH: Otkriveno kako je otrovan gas iz agregata ušao u sobu u kojoj je bilo osmoro mladih

Agregat pomoću kojeg se grejala vikendica u kojoj se novogodišnjoj noću ugušilo osmoro mladih u Posušju nalazio se u ostavi sa severne strane vikendice. U toj ostavi su jedna vrata bila zatvorena, a druga odškrinuta, dok se prozor nalazio tačno prekoputa prostorije u kojoj su se nalazili devojke i mladići. Tokom uviđaja je utvrđeno da je taj prozor bio otvoren napola te su, najverovatnije, na taj način izduvni gasovi, konkretno, ugljen monoksid, ugušili osmoro mladih, piše Avaz.

Iz policije je rečeno da „plinski top“ koji se koristi za zagrejavanje, nije pronađen uz agregat kako se to iznosilo u medijima.

Osmoro mladića i devojaka je proslavljalo Novu godinu zajedno sa još šest drugara, koji su nakon zabave, u četiri sata ujutro, prešli u susednu vikednicu na spavanje. Jedan od mladića iz susedne vikendice ih je, nažalost, juče ujutro u 10 sati i pronašao mrtve.

Nakon što se nisu odgovarali na pozive niti se odazivali na lupanje na vratima, on je razbio staklo na prozoru i ušao u vikendicu gde je zatekao stravičan prizor.

Danas obdukcije tela preminulih

U Gradskoj mrtvačnici Bijeli Brijeg u Mostaru danas će početi obdukcija tela tragično stradalih devojaka i mladića iz Posušja, koji su pronađeni mrtvi na novogodišnje jutro u vikendici u mestu Tribistovo kod Posušja.

Obdukcija će, kako je potvrđeno, najverovatnije, početi posle 11 sati, s obzirom na to da se čekaju rezultati testova na korona virus, prenosi Srpskainfo.

Dr Dražen Damjanuk, specijalista sudske medicine potvrdio je za Avaz da su ga angažovali iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona, a obdukcija će se raditi danas i sutra.

Izvor: Blic.rs