NOLE SE OVOM NAMIRNICOM BRANI OD BOLESTI! Otkriveno šta Đoković doručkuje!

Najbolji svetski teniser Novak Đoković svakodnevno jede celer i to u sirovom stanju

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je čovek koji mnogo pažnje poklanja svojoj ishrani i vlastitom zdravlju.

Nole važi za čoveka koji itekako pazi šta i koliko jede. Godinama se hrani veganski, a nedavno je otkriveno koju biljku koristi za doručak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Radi se o celeru, biljci koja je dostupna svima i koja se u Srbiji vrlo često koristi kao začin, posebno u spremanju domaćih supa i čorbi, a njegova salata je vrlo hranjiva i delotvorna po zdravlje ljudi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Baš u vreme pandemije koronavirusa, Novak Đoković je svako jutro, za doručak jeo salatu od celera.

Doručak je najbitniji obrok tokom dana, a Novak Đoković ništa ne prepušta slučaju. Otuda se i celer našao na njegovom meniju. Nole svaki dan počinje vodom sa limunom i limetom na prazan stomak, a zatim popije sveže isceđen sok od stabljike celera.

U pitanju je porodični napitak, konzumira ga i njegova supruga Jelena, kao i deca sin Stefan i ćerka Tara, s tim što se za njih priprema u kombinaciji sa jabukom ili krastavcem zbog jačine ukusa.

Celer je biljka sa posebnim nutritivnim i lekovitim osobinama, postoji u divljem i pitomom obliku, a oba su lekovita. Celer je povrće poznato od davnina, a u prošlosti su ga ljudi uzgajali zimi i smatrali su da jača organizam, dok su njegove semenke korišćene za olakšavanje boli. Danas se uglavnom koristi kao začin ili kao prilog jelima, a njegova lekovitost potvrđena je raznim istraživanjima.

Kurir sport