Nije mu se otvorio vazdušni jastuk, sve zbog ovoga! Otkriveni detalji samog udesa u kom je Darko povređen

Lazić imao saobraćajku u neispravnom automobilu koji mu je prodao prijatelj. Da je pevačev BMW bio u dobrom stanju, Darkove povrede bi bile dosta lakše.

Darko Lazić je stradao u saobraćajki prošlog utorka kod Brestača zato što je vozio havarisan automobil! Folk pevač je pre nekoliko meseci od prijatelja kupio neispravno vozilo, koje je bilo samo nalickano spolja. Zbog toga se u trenutku udesa nije otvorio vazdušni jastuk, koji bi Laziću znatno ublažio povrede.

– Darko je često menjao automobile, koji su oduvek bili njegova velika strast. Pre godinu dana je kupio džip, koji je vozio neko vreme, a onda ga je pred leto prodao i uzeo nešto atraktivnije – crni kabriolet. Svidelo mu se što ima pokretni krov i prijatelj mu ga je ponudio po dobroj ceni, i to je bilo dovoljno da se odluči baš za ovo vozilo. Kasnije se ispostavilo da je reč o kolima koja su bila već slupana, pa posle samo nalickana i spremljena za prodaju – priča jedan od Lazićevih dobrih prijatelja, koji je uveren da bi folker mnogo bolje prošao u saobraćajki da je na vreme proverio šta vozi:

– Njemu se prilikom udesa “er beg” nije otvorio. Pa pri svakom, čak i blažem, udaru vazdušni jastuk mora da iskoči. To znači da je vozilo bilo havarisano, pa krpljeno. Da je bilo ispravno, “er beg” bi se otvorio i sigurno mu ublažio povrede.

Vlasnik jednog poznatog auto-servisa u Beogradu potvrdio je da vazdušni jastuk mora da radi u svakom ispravnom automobilu.

– Da je sa Darkovim kolima bilo sve u redu, sigurno bi se prilikom udara aktivirali vazdušni jastuci. Kad dođe do havarije nekog automobila, mora da se zameni kompjuter koji je povezan sa “er begom” da bi taj sistem ponovo normalno radio. To ovde očigledno nije urađeno – kaže sagovornik.

Posle Lazićeve saobraćajke, smrskani BMW odšlepan je na jedan auto-plac u Pećincima. Olupina je posle, kako se saznaje, rastavljena na delove. U policijskoj stanici u ovom mestu rečeno nam je da oni nisu ni tražili da im automobil bude dovezen radi uviđaja.

Izvor:Srbija danas / Foto:Informer/Instagram