NEČUVENO! Apelacioni sud ukinuo presudu Simonoviću za paljenje kuće novinara

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je na četiri godine i tri meseca zatvora bio osuđen bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović zbog optužbi da je ostale optužene podstrekavao da zapale imovinu novinara portala „Žig info“ Milana Jovanovića i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

Simonović je osuđen, u prvostepenom postupku, na četiri godine i tri meseca zatvora zbog podstrekivanja na paljenje kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića 12. decembra 2018. u Vrčinu, prenosi N1.

Na istu kaznju osuđen je i okrivljeni Aleksandar Marinković, koji je je bio izvršilac, a nalazi se u bekstvu, dok je drugooptuženi Vladimir Mihailović, koji je bio posrednik, dobio četiri godine.

Apelacioni sud u Beogradu je usvojio žalbe branioca optuženih navodeći da se njima „osnovano ukazuje na činjenicu da postoji razlika između izreke javno objavljene presude 23. februara 2021. godine i izreke pismenog otpravka presude koji je sačinjen i dostavljen učesnicima krivičnog postupka“.

Izvor: Nova.rs