NATO PONOVO PRETI SRBIJI! Preko Hrvata UDARILI DIREKTNO na Vučića

Foto: Ilustracija

Džejmi Šej, dugogodišnji službenik NATO i portparol Alijanse za vreme bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije 1999, preko hrvatskog portala Index preti Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću!

Šej je u intervjuu za ovaj portal, na pitanje da li će Srbija morati da izabere stranu, odgovorio da „više neće biti moguće sedeti na dve stolice“.

– Srbija je nedavno održala izbore na kojima je predsednik Vučić odneo uverljivu pobedu. Srbija ima velike ekonomske veze s Evropskom unijom, dok je s Rusijom povezuje duga istorija koja se temelji i na ideji panslavizma. Putinova invazija na Ukrajinu je promenila stvari. Vučić bi trebalo da shvati da će se Zapad i Rusija sve više udaljavati zbog rata u Ukrajini i da više neće biti moguće sedeti na dve stolice. Moraće izabrati – naveo je on.

Dodao je da je odluka na Vučiću.

Smatram da Srbija treba da se odluči za EU, koja joj nudi bolju ekonomsku budućnost i demokratski razvoj – kaže on.

Podsetimo, zloglasni Šej je poznat po izjavi da žali zbog „kolateralne štete“, ali da je bombardovanje Jugoslavije bilo opravdano.

Sramno je što se čovek kome su srpske žrtve NATO agresije bile samo „kolateralna šteta“ usuđuje da se pretećim tonom obraća predsedniku Vučiću i našoj zemlji.

Izvor: Srbijadanas.com