NASTAVLJAJU SE HAPŠENJA: Popadali Veljini NAJBLIŽI SARADNICI, Kavčani bačeni na kolena

Nekoliko visokopozicioniranih članova kavačkog kriminalnog klana uhapšeno je na Jahorini, u jednom tamošnjem hotelu. To je potvrdilo više izvora iz Uprave policije.

Prema tim saznanjima, policija je kasno sinoć ušla u taj turistički kompleks, razoružala obezbeđenje kavčana i uhapsila ih.

U toj akciji uhapšeni su i članovi te organizovane kriminalne grupe, čiji su telohranitelji razoružani.

Velja Nevolja je poslednjih godina bio jedan od najbližih saradnika “kavačkog klana” iz Srbije. Njegova uloga je, kako se sumnja, bila da organizuje distribuciju droge po Srbiji, kao i da obavlja najprljavije poslove za ovaj opaki klan.

Hapšenje Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja i pripadnika njegove opake kriminalne grupe zadalo je ozbiljan udarac crnogorskom “kavačkom klanu” koji je sa njima blisko sarađivao.

Podsetimo, pojedini pripadnici grupe Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, ponudili su saradnju Tužilaštvu za organizovani kriminal na osnovu koje bi mogli dobiti status svedoka saradnika. Međutim, za takav korak mora biti ispunjeno nekoliko uslova.

Hapšenjem Veljka Belivuka i njegove grupe pokrenuta je lavina, a javnost u Srbiji iz dana u dan šokira sve veći broj bizarnih i jezivih informacija koje isplivavaju iz istrage. Tako smo saznali da je Belivuk osumnjičen da je zajedno sa pripadnicima svoje grupe zverski mučio, a potom i ubijao osobe koje se mesecima unazad vode kao nestale.

Pronađeni su različiti dokazi, od bioloških tragova u vikendicama širom Srbije, preko oružja i droge, velikih količina novca, otkrivena je Belivukova veza sa pojedinim pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, a Tanjug je objavio i da su pojedini Veljini ljudi ponudili saradnju Tužilaštvu.

Otkrivanje informacija od strane osobe iz redova Veljinih ekipa može biti krucijalno za dalji postupak protiv ove organizovane kriminalne grupe.

Izvor: Srbijadanas.com