NAREĐENJE PUTINA! Ruske snage za NUKLEARNO ODVRAĆANJE u stanju visoke pripravnosti

NATO je obećao da će pozvati Rusiju i Belorusiju odgovornima za „brutalnu i potpuno ničim izazvanu i neopravdanu invaziju“ na Ukrajinu u petak, upozoravajući da će Moskva biti primorana da plati „ozbiljnu cenu“ za svoje postupke.

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je vojsci da stavi nacionalne snage za nuklearno odvraćanje u stanje visoke pripravnosti nakon „agresivnih izjava“ NATO-a.

Vladimir Putin je, na sastanku sa ministrom odbrane Sergejem Šojguom i načelnikom Generalštaba Valerijem Gerasimovim, naredio da se odbrambene snage stave na poseban režim pripravnosti.

Alijansa, rekao je Putin, ne samo da je preduzela „neprijateljske akcije“ protiv Rusije na ekonomskom planu, već je dozvolila visokim zvaničnicima da daju agresivne izjave u pravcu Moskve.

– Zemlje Zapada ne preduzimaju samo neprijateljske akcije protiv naše zemlje u ekonomskoj sferi, mislim na one sankcije kojih su svi dobro svesni, već i najviši zvaničnici vodećih zemalja NATO daju agresivne izjave protiv naše zemlje – rekao je Putin.

Kako se navodi na sajtu Ministarstva odbrane, strateške snage „osmišljene su da odvraćaju agresiju protiv Rusije i njenih saveznika, kao i da pobede agresora (nanevši mu poraz), uključujući i rat sa upotrebom nuklearnog oružja“.

Izvor: Srbijadanas.com