NAJAVLJENO TRI SATA BLOKADE! Sutra saobraćaj staje od 13 do 16

Okupljeni u Savezu ekoloških organizacija Srbije (SEOS), udruženi protiv eksploatacije litijuma, planiraju novu, tročasovnu blokadu puteva za sutra, na više lokacija u zemlji.

To će biti njihova reakcija na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je uradio sve što je narod tražio, ali da projekat Jadar neće biti obustavljen.

– Plan je da se krene sa blokadama od 13 do 16 sati. Lokacije su kod nas Brezjak centar, valjevski put, u Šapcu ima druga, to je na mostu. Novi Sad je Futoška pijaca, raskrsnica, Užice put prema Zlatiboru. Imamo mesto Pjesak između Kosjerića i Požege i imamo Preljinu – petlja. To je za sada što znamo, ljudi koji su nam se javili i s kojima smo se dogovarali za blokade – rekao je Zlatko Kokanović iz udruženja „Ne damo Jadar“, te je dodao:

– Možda će biti još neka, neplanski, ali to ćemo znati sutra. Očekujemo da on posluša volju naroda, jer i za prošla dva zakona poslušao je volju naroda koji je izašao na ulicu. Ako ne bude čuo glas razuma od naroda, mi nastavljamo sledeću subotu, sledeću subotu, sve do ispunjenja zahteva – naglasio je Kokanović.

Izvor: Direktno