METEOROLOZI OTKRIVAJU: Evo kada ćemo odahnuti od gromova i munja

Foto: Ilustracija

Do utorka, 20. jula, zadržaće se nestabilno vreme sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine.

Lokalno se očekuju i vremenske nepogode sa gradom, pojacanim vetrom i velikom kolicinom padavina, saopštio je Republički hidrometeorolški zavod.

U Srbiji sutra umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Sredinom dana, posle podne i uveče očekuje se lokalna pojava nepogoda sa jakim pljuskom, velikom količinom padavina, gradom i pojačanim vetrom u zoni pljuska.

Vetar slab i umeren, severni i severoistocni, uveče u skretanju na severozapadni i zapadni. Najniža temperatura od 17 do 22 C, najviša dnevna od 25 do 29 C, na istoku malo toplije, do 32 C.

U Beogradu umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom, a od sredine dana i sa pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab i umeren, severni i severoistočni, uveče u skretanju na severozapadni i zapadni.

Najniža temperatura oko 20 C, najviša dnevna oko 27 C.

Izgledi vremena za sedam dana, do 26. jula:

U utorak promenljivo oblačno mestimično s kisom, pljuskovima i grmljavinom, ponegde se očekuje i veća količina padavina.

Pre podne na severu, a sredinom dana, posle podne i uveče i u ostalim krajevima prestanak padavina i postepeno razvedravanje.

Od srede pretežno sunčano, posle podne ponegde kratkotrajni pljusak sa grmljavinom. Temperatura oko prosečnih vrednosti, krajem sedmice u porastu.

Izvor: Srbijadanas.com