METEOROLOZI NAJAVLJUJU: Za vikend nam stižu prve pahulje

Foto: Ilustracija

Nedeljko Todorović, meteorolog RHMZ, rekao je da će snega biti već u petak na subotu, međutim, reč je o višim predelima naše zemlje.

– Od petka malo hladnije i novo naoblačenje. Između petka i subote bilo bi malo snega – kazao je Todorović za TV Prva.

Upitan kakav će biti decembar, Todorović je rekao da neće biti nekih bitnijih promena u odnosu na vreme kakvo je sada.

– Ovako kao i sada biće početkom decembra, maksimalne temperature bi bile od pet do 10 stepeni – rekao je Todorović.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas Zimsku službu “Beograd-puta” na Novom Beogradu i uverio se u njenu spremnost za najavljene padavine i niske temperature.

Vesić je najavio da se za predstojeći vikend očekuje temperatura ispod nule i prvi sneg u manjem obimu u rubnim delovima grada.

– Zimska služba spremno dočekuje prve padavine i niske temperature. Proteklih godina smo obnovili vozni park – kupljeno je 45 novih kamiona čime smo obezbedili da beogradske ulice budu bolje očišćene, a ujedno i bolje uslove za rad zaposlenih – rekao je zamenik gradonačelnika.

Vesić je podsetio da je u punom kapacitetu na dnevnom nivou angažovano oko 600 radnika “Beograd-puta”.

– Ukupno održavamo 2.287 kilometara ulica, od koji je više od 1.800 kilometara ulica prvog prioriteta. Održavanje se radi iz 14 baza sa 119 vozila, plus multikar vozila i utovarne mašine. Takođe je spremno 16.000 tona industrijske soli – naveo je Vesić i zahvalio radnicima Zimske službe na angažovanosti.

Izvor: Srbijadanas.com