MEŠTANI RODNOG MESTA DARKA LAZIĆA SE OKUPLJAJU ISPRED CRKVE ZBOG PEVAČA! Traže spas u molitvi

U Brestaču, rodnom mestu pevača Darka Lazića, koji je u utorak rano ujutru doživeo saobraćajni udes u kojem je ozbiljno povređen i primljen u “KBC Zemun”, danas u pet sati, u tamošnjoj crkvi upriličeno je molitveno veče za njega.

Skoro celo selo, ali i Darkovi roditelji, prijatelji, familija i poštovaoci iz okolnih sela, čak i iz susednih opština, došli su da u Hramu Svetog Arhangela Gavrila upale sveće i pomole se za zdravlje pevača i njegov što brži oporavak.

– Dođite da svi zajedno upalimo sveće, ne samo danas, nego svih dana dok je u bolnici naš Darko. Najbolje je da se molimo okupljeni jer zajedno smo jači. Molićemo se da u najkraćem roku Darko ozdravi i da dođe u selo da se zajedno veselimo i da nam peva – apelovala je zvonarka hrama.

Dok najbliže kolege i prijatelji povređenog pevača odlaze u zemunsku bolnicu i u Lazićev porodični dom da se raspituju o njegovom trenutnom zdravstvenom stanju i pomacima u lečenju, veliki broj prijatelja se telefonom interesuje za njega, a na društvenim mrežama ostavljaju i poruke u kojima se mole da Darku bude bolje.

Darkova rođaka iz Pećinaca je na instagramu danas i ostavila otvoren poziv za okupljanje u Hramu u Brestaču.

Darkova rođaka je za Blic ispričala da je molitveno veče bilo nabijeno emocijama, posebno za roditelje i pevačevu majku koja stalno plače iako je pod sedativima. Ista žena je nam je prepričala jednu neobičnu situaciju koja joj se učinila kao božji znak da će se Darko oporaviti.

– Kad smo došli u crkvu jedna riđa maca bila je na krovu crkve. Okupilo se naš više stotina i potpuno smo potišteni tražili spas od više sile da nam pomogne. Emocije i nemoć su nas savladali potpuno, a tek pogled ka Darkovim roditeljima učinio je da se još lošije osećamo. Naš anđeo mora da ozdravi , samo to nam je bilo u glavi. Svi smo upalili sveću i pomolili se za njega. Kad smo izašli maca je i dalje bila na krovu. Zamolila sam Darkovog druga : “Tarzo, ajde molim te da skinemo macu” i dodala sma mu granu neku. Skinuo je macu,a meni je to bio znak da će bog spasiti našeg anđela Darka i rekla sam mu “Tarzo, evo ovo je znak da će Darko uskoro kući doći nasmejan”. Daj Bože da bude tako – ispričala je žena iz Pećinaca.

Istog dana kad je darko povređen, otac Tomislav je javno, u izjavi za “Blic” ispričao da je Darko zadužio selo svojom humanošću i “širokom rukom” jer je pomagao izgradnju škole i često učestvovao u prikupljanju novca za renoviranje Hrama, koja je u toku.

Izvor:Blic / Foto:Printscreen