Menadžerka Jovanka primila nagradu, pa optužila firmu za MOBING I IZRABLJIVANJE! (VIDEO)

Neuobičajeni potez kada je reč o odnosnu poslodavac- radnik, napravila je u obraćanju uživo juče Jovana Bakula, zamenica marketing menadžera modne kompanije P.S. Fashion. Ona je, naime, dobila priznanje u kategoriji Instagram na dodeli nagrada Top 50 najbolje online stvari.

Međutim, u uključenju uživo ona je uputila teške reči svojoj kompaniji i pozvala radnike da se pobune. Bakula je na početku obraćanja na svom instragramu čestitala svom marketing timu, a posle uvoda uputila jeoptužbe sopstvenoj firmi za mobing. Kako je kazala Bakula, taj tim vecinom, nažalost, nije više deo P.S. Fashion kompanije.

– Od devet zaposlenih koji su početkom godine bili u timu, sada nas je troje. Od toga je jedna koleginica na bolovanju zbog psihičke neuravnoteženosti. Zbog istih razloga, ogromnog pritiska i stresa, jedna koleginica je dala otkaz, dvoje kolega je dobilo otkaz pod nerazjašnjenim okolnostima, zbog stresa. Mnoge kolege su premeštene, tako da je ovo jedna Pirova pobeda – kazala je je Jovana i zatim pozvala zaposlene da se pobune:

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Jovana Bakula (@seljanka.ba)

– Moram da pozovem sve poslodavce da štite i cene svoje zaposlene i pozivam sve zaposlene da istupe, da budu hrabri i da se bore protiv mobinga i izrabljivanja koje je postalo vrlo aktivno posebno u ovom periodu korone

Bakula je ispričala da u Instragm orbraćanju da trenutno prolazi korz teška vremena.

– Ovo je moja priča, zbog koje ne spavam, plačem i tresem se! Radni narode, borite se za svoja prava i molim vas podelite ovo dalje! Hvala mojoj baki Jovanki po kojoj sam dobila borbeno ime. Od ovog momenta moj profil će preuzeti meni dragi ljudi, nakon svega treba mi odmor. Molim hrabre i uticajne ljude da šire pricu dalje – navela je Bakula uz snimak.

Kurir je ovim povodom pozvao, ali i uputio zvaničan mejl sa pitanjima kompaniji P.S. Fashion.

(Kurir.rs/J.P.)