MEDIJI NAVODE! Nikad neće izaći iz zatvora?! Dijana učestvovala u još jednoj likvidaciji!

Foto: Ilustracija

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP, uhapšena je zbog sumnje da je u dužem vremenskom periodu pomagala klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića da nekažnjeno ubija ljude!

Policija je došla do čvrstih materijalnih dokaza da je Hrkalovićeva januara 2017. uklanjala i menjala DNK tragove posle ubistva Vlastimira Miloševića u Ulici kraljice Natalije. Taj slučaj u javnosti je poznat kao „Ubistvo na šinama“.

Istragom je, prenose izvori, utvrđeno i da je Hrkalovićeva aktivno učestvovala u još najmanje jednoj mafijaškoj likvidaciji. U policiji kažu da su dokazi do kojih se došlo toliko čvrsti da Hrkalovićeva sigurno više nikada neće izaći iz zatvora.

Logistička pomoć

Dijana Hrkalović, kojoj je pretresen i stan, saslušana je u Sektoru unutrašnje kontrole (SUK) MUP,i njoj je uz krivičnu prijavu određen pritvor do 30 dana. Tim povodom izvori iz istrage tvrde da policija ima veoma čvrste dokaze da je Hrkalovićeva lično pružala zaštitu i logistiku zloglasnom, koljačkom Belivukovom klanu.

– Postoje črvsti dokazi, ali i svedočenja policajaca, koji direktno optužuju Dijanu da je uklanjala dokaze za ubistvo Miloševića, a sve sa ciljem da zaštiti Belivuka i Miljkovića.

Takođe, postoje ozbiljne indicije i da je Hrkalovićeva aktivno pomagala mafijašima u ubistvima istaknutih pripadnika „škaljarskog klana“.

– Dosadašnjom istragom utvrđeno je da je Dijana direktno učestvovala u još najmanje jednog likvidaciji. Imamo toliko jake dokaze da će Hrkalovićeva teško više ikada izaći iz zatvora – prenosi izvor iz istrage.

Kako se saznaje, policija ima potpisana priznanja više policajaca kojima je Hrkalovićeva lično naređivala da pomažu klanu „Belivuk-Miljković“, odnosno da uklanjaju dokaze koji bi ih teretili.

Milošević je, teško ranjen, počeo da beži, ali je zbog povreda ubrzo pao na tramvajske šine. Tada mu je ubica prišao i ispalio još šest metaka u glavu. Zbog ovog ubistva najpre su uhapšeni Belivuk i Miljković, koji je bio Miloševićev kum. Njihovi DNK tragovi nađeni su na mestu zločina.

Međutim, biološki tragovi sa uviđaja tokom istrage su misteriozno kontaminirani i uništeni, zbog čega su Velja i Mesar oslobođeni svake odgovornosti u maju 2018. godine. Sve to je još tada ukazivalo da Belivuk i Miljković imaju zaštitu u vrhu MUP, a Dijana Hrkalović je u to vreme bila u samom vrhu policije.

Teško krivično delo

Komentarišući sve ove navode, bivši šef policije Marko Nicović kaže da ono što se Hrkalovićevoj stavlja na teret predstavlja veoma teško krivično delo.

– To delo je još teže kada neko sa takve pozicije, kakvu je Hrkalovićeva imala u policiji, organizuje i sprovodi prikrivanje, eliminaciju ili kontaminiranje dokaza svirepog ubistva kakvo je svakako bilo ubistvo Vlastimira Miloševića.

Sada se mora otkriti ceo lanac u toj hijerarhiji, i nagore i nadole. Svi koji su učestvovali u ovom krivičnom delu trebalo bi da budu otkriveni, pohapšeni i osuđeni. Dakle, i oni kojima je Hrkalovićeva izdavala takva naređenja, ali i oni koji su njoj eventualno govorili šta da radi. Mora se utvrditi zašto je to urađeno, koji je i čiji je bio interes da se unište dokazi i ubice puste na slobodu – naglašava Nicović.

Izvor: Srbijadanas.com