Mališan (10) video da se tri dečaka dave, danas je zbog njih čitav grad zavijen u crno

Mališan star deset godina, stradao je dok je pokušavao da spasi troje dece koji su propali kroz led na jezeru kod Birmingema.

Džek Džonson (10) video je kako se troje mališana davi nakon što su propali kroz led jezera Babs mili park kod Birmingema u Engleskoj, i krenuo je da trči ka njima. Kako je njegova tetka saopštila za britanske medije, on nije poznavao decu koja su se našla u nevolji.

Nažalost, tom prilikom, sem Džeka, stradala su dva dečaka starih osam i jedanaest godina, dok se trećem mališanu (6) doktori i dalje bore za život.

Šarlot Mekilmarej, dečakova tetka, oprostila se od njega na Fejsbuku statusom.

„Moj nećak je video jednog kako propada kroz led, potrčao je i pokušao da ih spase. Jako smo slomljeni zbog toga, činjenica da je umro pokušavajući da spasi tri dečaka koje nije ni poznavao, to samo govori o njemu, bio je neverovatan. Ovo je noćna mora iz koje se dve porodice ne mogu probuditi, bol je nezamisliv“, napisala je ona.

Na mestu stradanja, u moru poruka, jedna se izdvojila svojom sadržinom.

„Mom prijatelju Tomasu. Hvala što si bio uz mene kada sam bio tužan. Hvala što si mi pozajmio jaknu kad mi je bilo hladno. Bio si mi kao brat. Nedostaješ mi mnogo.“, napisao je neimenovani mališan.

U izjavi za medije, rođak koji je želeo da ostane anoniman saopštio je kako je njegova smrt najgori dan u životu porodice.

Članovi porodice desetogodišnjeg dečaka koji je poginuo pokušavajući da spase još troje dece koji su u nedelju pali kroz led u jezero rekli su da su „slomljeni“ njegovom smrću.

Porodični prijatelj Dejl Hjuit ispričao je kako je čuo da je dečakov deda, koga je nazvao Piter, trčao od kuće gde živi i skočio u jezero da ih spase, ali su Džek i dva dečaka od osam i 11 godina umrli nakon što su izvučeni iz jezera u nedelju, dok se četvrti, star šest godina, bori za život.

Lokalna zajednica je još uvek u šoku nakon tragedije u kojoj je stradalo troje mališana. Oni od ponedeljka uveče odaju počast stradalim dečacima ostavljajući balone, cveće i sveće pored drveta u parku.

„Ono što se dogodilo je tako tužno. Imam dvoje dece od šest i 11 meseci i to me je jako pogodilo.“, izjavio je jedan od lokalnih žitelja za medije.

Na društvenim mrežama se pojavio i užasavajući snimak trenutka nesreće, gde se jasno čuje kako dečaci vrište „upomoć“.

Kako se navodi, do nesreće je došlo kada je jedan od dečaka zaglavio noge u ledu. U želji da mu pomognu, pojavili su se njegovi vršnjaci, ali su nažalost svi upali unutra.

Hitna pomoć i vatrogasci su brzo došli na lice mesta gde su momentalno pristupili reanimaciji koja je trajala sve vreme na putu do bolnice, ali mališanima nije bilo spasa.

Izvor: Blic.rs