„LAZAR 3“ POSTAO JOŠ UBOJITIJI! Nova kupola na našem oklopnom vozilu (VIDEO)

Srpsko borbeno oklopno vozilo „Lazar 3“ kojeg proizvodi domaći SDPR-a dobilo je svoju najnoviju verziju sa kupolom topa 30 mm koja je testirana.

Vozilo Lazar 3 do sada je imalo kupolu na kome je bilo naoružanje od 12,7 mm i sa ovom promenom nema mu konkurencije.

Reč je o velikom projektu i borbenom vozilu koje, bez problema, staje rame uz rame sa svetskim, najsavremenijim vozilima ovog tipa, a mnogi poznavaoci vojne tematike i naoružanja tvrde da se po određenim karakteristikama apsolutno izdvaja od svih dosad postojećih vozila.

Opštе karaktеristikе vozila:

Lazar 3 posеdujе visoko sofisticiranu, modularnu balističku zaštitu. Oklopno tеlo jе izrađеno od pancirnog čеlika i obеzbеđujе mogućnost ugradnjе spall linеr-a, za zaštitu od krhotina. Primеnjеna balistička zaštita dajе mogućnost adaptacijе nivoa zaštitе do nivoa spеcifičnih potrеba korisnika.

DUBS Praga radio je gađanje u Nikincima. Gađao je za sada sa okvirima, radi ispitivanja funkcije celog sistema. Na daljini do 1000 metara u cilj pancirnu metu i zidanu kuću i tenk na 600 metara. Gadja stabilno, gustina vatre je dobra i Lazar se ne ljulja. Gađanje bez okvira sa prvom fazom razvoja punjača biće kako se saznaje za desetak dana. Veličina kupole bi trebalo da odgovara dimenzijama punjača koji je u razvoju.

Izvor: Srbijadanas.com