KRIZNI ŠTAB PROMENIO ODLUKU: Novi rok za 3.000 dinara za vakcinisane

Foto: Ilustracija

Na današnjoj sednici Kriznog štaba doneta je i nova odluka o novčanom nagrađivanju građana koji su vakcinisani. Praktično je reč o produženju prvobitnog roka koji je isticao noćas u ponoć, 31. maja.

Krizni štab sada je odlučio da će naknadu od 3.000 dinara moći da dobiju svi stariji od 16 godina koji se za vakcinaciju prijave danas do ponoći i koji se vakcinišu u roku od sedam dana.

Prethodna odluka glasila je da pravo na 3.000 dinara imaju svi građani Srbije koji prime makar i prvu dozu vakcine u Srbiji do danas u ponoć.

Prijava do 15. juna, novac odmah posle
Poslednji dan za prijavu za novčanu pomoć je 15. jun, a novac će biti uplaćen na račune u drugoj polovini juna.

Prijava će biti moguća na dva načina: elektronski, koji startuje noćas, i telefonski koji će biti omogućen od petka, 4. juna, i to na broj telefona koji će biti objavljen pred početak rada kontakt centra.

Elektronska prijava biće moguća noćas od ponoći preko sajta Uprave za trezor i adrese pmi.trezor.gov.rs. Ulaskom na ovaj sajt potrebno je kliknuti na polje “Podnošenje prijave” i uneti svoje podatke – JMBG, broj lične karte i banku u kojoj imate otvoren račun.

Oni koji nemaju već otvoren račun u banci, treba da, u padajućem meniju, kliknu na banku preko koje žele da im bude isplaćen novac i time se automatski prijavljuju za ovu pomoć. Na taj način će im biti otvoren jednokratni namenski račun, bez ikakvih troškova.

Takođe, na kraju procedure je potrebno označiti polje kojim se potvrđuje saglasnost za obradu ličnih podataka.

Izvor: blic.rs / Foto: Printscreen