KREĆE TRKA SA BELGIJANCIMA: Zvezda ga želi na Marakani po svaku cenu

Crvena zvezda je preduzela ozbiljne korake za angažovanje Mbongo Prestiža iz Metalca, ali neizvesno je i dalje hoće li reprezentativac Kongoa da se preseli na Marakanu.

Za njega postoji ozbiljno interesovanje i kluba iz Belgije i vode se pregovori sa rukovodstvom gornjomilanovačkog superligaša.

Ne žele u Crvenoj zvezdi da ispuste nijednog fudbalera koji je skrenuo pažnju dobrim igrama u Super ligi, ali svesni su i da za Prestiža nema mesta u timu ove sezone.

Zato je predlog rukovodstva i trenera Stankovića da ofanzivac potpiše ove zime, a ostane na pozajmici u Metalcu do leta.

Naravno, Prestiž je zainteresovan da pređe u Crvenu zvezdu. Na potezu je Metalac, koji će prihvatiti najbolju ponudu. Interesovanje iz Belgije deluje u ovom trenutku unosnije za klub iz Gornjeg Milanovca.

Prestiž je ove sezone na 13 superligaških utakmica upisao šest asistencija i dao spektakularan gol makazicama. I sam je svestan da je mogao da ima bolji golgeterski učinak, mada je to nadomestio sa čak nekoliko iznuđenih penala.

Izvor: Žurnal