KORONA NEMA MILOSTI: Bukte žarišta u ovim srpskim gradovima

U glavnom gradu je zabeleženo čak 1.597 novih slučajeva, a kao i juče na drugom mestu je Novi Sad gde se broj uvećao u odnosu na juče, te danas broji 330 zaraženih.

Niš se našao na trećem mestu sa 113 novoobolelih, a iza njega je Kragujevac sa 88. U Kraljevu je danas registrovano 70 novih slučajeva, jedan manje nego juče, pa se ovaj grad našao na petom mestu ove crne liste.

Korona u ustanovama: Zaraženo 295 korisnika i 182 zaposlena

Na današnji dan u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno je prisustvo korona virusa kod 295 korisnika i 182 zaposlena, saopštilo je Ministarstvo rada.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 1.155, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 466.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Podsećamo, u poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 14.116 osoba, njih 3.499 bilo je pozitivno, dok je, nažalost, preminulo 17 lica.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut”, na respiratorima u bolnicama širom zemlje se nalazi 158 pacijent.

Izvor: Srbijadanas.com