KATASTROFALNO NEVREME POGODILO OVAJ DEO SRBIJE: Grad lupao automobile i crep!

Foto: Ilustracija

Jak grad veličine kokošijeg jajeta pogodio je tokom poslepodnevnih sati teritoriju Dragačeva.

Na najvećem udaru našle su se mesne zajednice Dragačica, Bjelica, Vučkovica i Kotraža. Nevreme je potrajalo oko 15 minuta, a za to vreme pričinjena je velika šteta na poljoprivrednim usevima, putevima, ali oluja je nosila crepova sa kuća.

– Navikli smo na nevreme, ali ovo od danas je bilo izuzetno silovito. Grad je na pojedinim mestima bio izuzetno krupan, da je lupao automobile i crep na kućama. Krov pomoćnog objekta je sada sav u rupama. Tamo gde je grad zakačio maline čija je berba već počela, od njih ništa nije ostalo – kaže Žiko Ranović iz sela Bjelica čije je domaćinstvo pretrpelo veliku štetu.

Prema rečima prvog čoveka opštine Milivoja Dolovića dejstvovano je pravovremeno sa svih protivgradnih stanica.

– Ispaljeno je 76 raketa i to je doprinelo da se umanji šteta od nevremena koje nas je zadesilo. Kolike su tačno štete znaće se nakon prestanka padavina, a komisija će ukoliko bude bilo potrebe biti poslata na teren. Najveću štetu zasigurno su pretrpeli malinjaci, a oštećeni su i lokalni seoski putevi.

Od siline nevremena, pojedina stabla su iščupana iz korena i na taj način prekinula saobraćaj. Čim vremenske prilike to dozvole, krenuće se u sanaciju šteta koje je izazvala oluja – izjavio je Dolović.

Izvor: Srbijadanas.com