KAKVE VESTI! KOSOVSKO ČUDO U MOSKVI NA DAN POBEDE – Srbija će imati svog predstavnika u Rusiji 9. maja

Pavlina Radovanović, talentovana devojčica iz Orahovca, srpske enklave na Kosovu i Metohiji, pevaće u centru Moskve 9. maja. Ona će nastupiti na centralnoj međunarodnoj sceni „Besmrtnog puka“ povodom obeležavanja Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

Predstavnici Ruskog doma ispratili su u Rusiju devojčicu za koju kažu da nije zvanični, ali da je najbolji predstavnik Srbije na manifestaciji „Besmrtni puk“ u Moskvi.

Ova talentovana devojčica, koja podjednako voli da peva i da igra fudbal, zahvaljujući svom jedinstvenom vokalnom talentu stekla je velike simpatije u narodu i epitet „kosovskog čuda“.

Nastupala je na Kosovu i Metohiji, u centralnoj Srbiji i Republici Srpskoj, a nedavno je održala i svoj prvi solistički koncert pred beogradskom publikom, upravo u Ruskom domu. Pavlina je pevala povodom sećanja na martovski pogrom na Kosovu i Metohiji i početak NATO agresije.

Pavlina je otputovala na poziv organizatora „Besmrtnog puka“ u Rusiji. Pevaće kosovske pesme na centralnom mestu ove manifestacije u Moskvi. To je nešto sasvim prirodno, zapravo samo pokazuje koliko su prirodne naše rusko – srpske veze i kakvu i koliku budućnost imaju – kaže za Sputnjik viši savetnik Ruskog doma u Beogradu Georgi Engelhardt.

Pavlinu očekuje nekoliko koncerata u Ruskoj prestonici. Publici će predstaviti ne samo muzičku baštinu Kosova i Metohije, govoriće im o svom rodnom Orahovcu, o ni malo lakom života Srba u ovom metohijskom getu.

Za Pavlinu je poseta Rusiji jedan od najvažnijih događaja u životu, upoznaće bogatu kulturu te zemlje, a započeo je ogromnim uzbuđenjem – Pavlina danas prvi put leti avionom.

Izvor: Srbijadanas.com