Još jedan grad u Srbiji uveo vanrednu situaciju

U Užicu je od danas, po odluci gradonačelnice dr Jelene Raković Radivojević, na snazi vanredna situacija zbog, kako je objašnjeno, potrebe preduzimanja pojačanih mera na sprečavanju intenzivnijeg širenja korona virusa.

U skladu sa tim uvedeno je niz mera koje važe u ovakvim prilikama, popu zabrane okupljanje u zatovrenom i otvorenom prostoru više od pet lica, pod uslovom da nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere zaštite. U javnim parkovima i igralštima, kao i tokom vežbanja na otvorenom prostoru, dozvoljeno je okupljanje najviše do pet lica uz mere zaštite.

Zabranjeno je organizovanje svečanosti, sportskih i drugih zabavnih manifestacija osim utakmica i treninga dok traju takmičenja.

Obavezno je nošenje maski u svim zatvorenim prostorima i poštovanje fizičke distanice od dva metra, a u ugostiteljskim objektima za jednim stolom ne mogu sedeti više od dva lica, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloletna deca ili osobe koje žive u istom domaćinstvu.

Užički taksisti su u obavezi da vrše dezinfekciju vozila i prevoze klijente na zadnjem sedištu, a zabranjeno je korišćenje bazena, spa i velnes centara.

Izvor: Blic