JEZIVA SAZNANJA: Dijana bušilicom uništavala dokaze, uklonila diskove sa prisluškivanim razgovorima

Posle hapšenja jedne od najokrutnijih kriminalnih grupa istražitelji došli do podataka da im je godinama logističku podršku pružala bivša državna sekretarka u MUP Srbije

Istražitelji koji i dalje rade na razotkrivanju zločina, kako se sumnja, organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i Marka Miljkovića, došli su do novih informacija o tome kako je bivša državna sekretarka u MUP Dijana Hrkalović pomagala da zlodela ne budu otkrivena!

Kako izvor Kurira otkriva, bivša „prva dama policije“ uhvaćena je kako pred odlazak iz MUP uništava dokaze, odnosno diskove i hard-diskove na kojima su navodno prisluškivani razgovori koje je prikupljala. Naš sagovornik, upoznat sa slučajem, kaže da je Hrkalovićeva diskove s prisluškivanim razgovorima dobila u džakovima, a da su ih potom njeni ljudi od poverenja uništeni bušilicom!

– Osim što se sumnja da je direktno učestvovala u jednoj od najvećih afera, a to je prisluškivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, sumnja se i da je bivša državna sekretarka za klan Velje Nevolje prisluškivala njegove konkurente, ali i da je, zloupotrebljavajući resurse policije, prikupljala i druge informacije o ljudima s kojima je Belivukova kriminalna grupa planirala da se obračuna. Prisluškivani razgovori bili su na više desetina diskova, koje je ona bušilicom uništila – otkriva izvor Kurira.

Posle hapšenja kriminalne grupe koja se sumnjiči za otmice, brutalne likvidacije, držanje oružja i trgovinu drogom, kako dodaje, istraga se nastavlja. Sumnja se da je Dijana, osim Belivuku, pomagala i Darku Elezu, s kojim je, pretpostavlja se, i Nevoljina ekipa blisko sarađivala.

Do kakvih dokaza su još došli istražitelji posle hapšenja jedne od najokrutnijih kriminalnih grupa saznajte u sutrašnjem Kuriru.

Ekipa Kurira