JAKO NEVREME POTOPILO VRŠAC: Bujica nosila sve pred sobom

Jako nevreme pogodilo je i Vršac, kako se vidi na smincima sa društvenih mreža, vidi se da je nivo vode za samo nekoliko minuta dostigao desetine centimetra.

Republički hidrometeorološki zavod najavio je oko 17 časova i 20 minuta da će u istočnoj, južnoj i jugoistočnoj Srbiji, u Bačkoj, Banatu i Pomoravlju mestimično padati kiša, kao i da se očekuju pljuskovi sa grmljavinom.

Jaka kiša praćena grmljavinom ponovo je u popodnevnim satima pogodila opštinu Ivanjica. Obilne padavine dokrajčile su već načete puteve u selu Gleđica i Vučak podno planine Golije, a brojna domaćinstva ponovo su potpuno odsečena. Voda se izlila i na glavne gradske ulice.

Opština Ivanjica još uvek se nije u potpunosti oporavila ni od prošlogodišnje poplave, a zadesila je nova katastrofa. Bujične poplave napravile su najveću štetu na putevima ali i u malinjacima u podgolijskim selima Međurečje, Kumanica, Bratljevo, Erčege, Vučak i Kovilje, a pre samo sedam dana grad je uništio krompir u Močiocima, gde je napravljena stoprocentna šteta.

Snažno nevreme praćeno obilnom kišom i grmaljavinom pogodilo je i opštinu Priboj. Usled velike količine vode kišni kolektori nisu mogli da prime sve padavine, pa su se ulice u centru grada našle pod vodom.

Selo Dobrnje, koje se nalazi desetak kilometara od Petrovca na Mlavi, najteže je pogođeno u poplavama zbog obilnih padavina koje su se sručile na ovaj kraj u noći između subote i nedelje.

Poplave su zahvatile još nekoliko sela, a na delu teritorije opštine Petrovac na Mlavi proglašena je vanredna situacija.

Selo Dobrnje, koje se nalazi na desetak kilometara od Petrovca na Mlavi, najteže je pogođeno u poplavama zbog obilnih padavina. Sa okolnih brda slili su se bujični potoci i u najvećoj meri su oštetili infrastrukturu, propuste, mostove, ali su poplavili i neka domaćinstva.

Izvor: Srbijadanas.com