Iznenađenje na RTS-u: Glumci u živom programu zovu na PROTESTE! (VIDEO)

Mladi glumci Marko Grabež i Nedim Nezirović iznenadili su sve u Jutarnjem programu Radio televizije Srbije (RTS), kada su pozvali građane da se priključe protestima koji su najavljeni za ovo subotu.
Naime, glumci su danas na nacinalnom servisu iskoristili priliku da poruče građanima da u subotu osim u seriji “Nečista krv” mogu da ih gledaju i u 14 časova na protestima u Beogradu.

“Možete da nas gledate u subotu u 14 časova, gde ćemo Nedim i ja samo biti u ulozi građana. I tamo neće biti samo dvadesetak ljudi, biće mnogo više. Pozivamo građane na sve mostove, važne saobraćajnice Beograda i cele Srbije”, rekao je Grabež gostujući sa svojim kolegom na RTS-u.

Voditeljka Ivana MIlenković se na kraju njihovog izlaganja zahvalila glumcima na gostovanju i nastavila program.

Grabež i Nezirović dobili su gomilu podrške u komentarima ispod videa koji je objavljen na Facebook-u, a najčešći su oni koji govore o tome da su hrabri, jer su na RTS-u, za koji mnogi ističu da je blizak vladajućem režimu, pozvali građane na proteste.

Blokade i treće subote
Predstavnici ekoloških pokreta i organizacija najavili su blokade svih važnijih saobraćajnica u desetinama gradova u Srbiji i za ovu subotu u 14 časova, a sve zbog spornih izmena Zakona o eksproprijaciji i Zakona o referendumu.

Protesti su se održali i prethodne dve subote kada su građani blokirali mostove, autoputeve i kružne tokove, a samo u Beogradu bilo je desetine hiljada ljudi, da bi pojedini mediji preneli da ih je bilo tek dvadesetak.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u nekoliko navrata poručivao da “ulica neće voditi politiku”, ali je potom spustio loptu, pristavši na revidirane izmene Zakona o eksproprijaciji.

Izvor: BIZLife