HITNO EVAKUISANO MINISTARSTVO U BEOGRADU: Nova dojava o bombi

Zbog dojave o postavljenoj bombi danas su evakuisani svi zaposleni u tri sektora Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave čije se kancelarije nalaze u Dečanskoj ulici 8, u centru Beograda. Ovo je prva evakuacija zbog dojave o bombi iz neke državne institucije.

Naime, da je bomba navodno postavljena, nije prijavljeno za prostorije ovog Ministarstva, već za srednju školu „Sveti Sava“, koja se nalazi na istoj adresi, ali su, naravno, kako procedura i nalaže, svi u zgradi bili evakuisani.

Danas oko 13 časova zaposleni u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave (MDULS), njih 20, evakuisani su iz zgrade u Dečanskoj ulici, zbog dojave o postavlјenoj bombi u srednjoj skoli „Sveti Sava“, koja se nalazi na istoj adresi”, saopšteno je Blicu u ovom Ministarstvu.

Kako su dalje naveli, evakuisani su zaposleni iz Sektora za evropske integracije i međunarodnu saradnju, Sektora za dobru upravu, interni revizor i zaposleni Upravnog inspektorata.

– MDULS nije dobio dojavu o bombi, već škola, koja je obavestila MDULS i nadležne organe. Svi zaposleni su upućeni na rad od kuće – navode u saopštenju.

Bombe u više od 100 škola

Jutro u Beogradu osvanulo je sa dojavama o postavljenim bombama u više od 100 osnovnih škola i nekoliko gimnazija.

Uporedo sa tim, stigla je informacija i o bombi na aerodromu “Konstantin veliki” u Nišu.

U više do 20 osnovnih škola mejl sa istim obaveštenjem je stigao i u popdnevnu smenu, a zatim je prijavljena bomba u tržnom cetru “Stadion”, da bi potom stigao mejl da su bombe navodno postavljene po celom gradu.

Izvor: Srbijadanas.com