Gosti su ODUŠEVLJENI idejom: U Kristininom kafiću je Gosti su ODUŠEVLJENI idejom!

Poruka iznad šanka, koju je okačila Italijanka Kristina Matioli, deli se celim svetom i odnosi se na novu restrikciju koju je uvela u svom baru: “Strogo je zabranjeno pričati o korona virusu i zaključavanju”.

U malom baru na periferiji Rima, menadžerka Kristina Matioli se nada da će gostima pružiti kratak predah od pandemije dok piju kafu, piše italijanski “Lokal”.

– Mesecima razgovaramo o istome, bar da kafu popijemo na miru – rekla je Kristina Matioli.

Kao prva evropska zemlja pogođena epidemijom, Italija se duže od ostalih borila s kovidom i živela u blokadi. Posle blokade život se gotovo normalizovao, a onda je opet usledilo zatvaranje. Zato Kristina kaže da ljudi uz kafu treba da se opuste.

– Nije reč o poricanju ili nerazumevanju poteškoća kroz koje svet prolazi, već samo o tome da treba predahnuti – istakla je Kristina.

Većina posetilaca bara pozdravila je poruku menadžerke i istakla da je njena ideja odličan odgovor na pritisak epidemije.

– Dosadilo nam je da pričamo o kovidu, ne možemo to više da izdržimo, kuda god da odemo, razgovaramo samo o koroni. Želim da s društvom razgovaram o nečemu drugom: o vremenu ili poznatim ličnostima – istakao je stalni posetilac kafića.

Gosti su opterećeni tom temom čak i u kafiću: moraju da dezinfikuju ruke, a maske mogu da skinu samo kada jedu i piju. Kafić se, prema odluci vlade, zatvara u 18 časova. Zato, da bi ljudima skrenula pažnju, Kristina je postavila još jedan natpis koji nudi ideje za razgovor, sa temama iz istorije i kulture.

– Bravo, Kristina zna šta je danas neophodno – podržao je inicijativu frizer Mauricio, koji je redovni posetilac kafića.

– Ideja se dopala i vlasnici jednog kafića u Trentinu (u severnoj Italiji) pa me je pitala za dozvolu da je sprovede u delo – zadovoljna je Kristina Matioli.

Izvor: Srbijadanas.com