GORANA NATERALI DA GLEDA KAKO MU UBIJAJU I PALE ĆERKU I ŽENU, PA UBILI I NJEGA? Đokiće likvidirale zveri?!

Ubistvo porodice Đokić bilo je dobro pripremljeno i isplanirano, izvršeno je za 70 minuta, a u zločinu je najverovatnije učestvovalo više osoba, od kojih je bar jedna poznavala Đokiće, prvi su rezultati istrage o jednom od najmonstruoznijih zločina koji se poslednjih decenija dogodio u Srbiji! Podsetimo, spaljena tela vlasnika menjačnice iz Aleksinca, Gorana Đokića (57), njegove supruge Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25), pronađena su prekjuče, šest dana od nestanka, u rupi u ataru sela Moravac, a desetak kilometara dalje u selu Tešica bio je njihov automobil „pasat“, koji je takođe spaljen.

– Smrt je nastupila u noći između nedelje i ponedeljka, između 00.24 i 2.05 sati, tj. kada je prvi i drugi put viđeno njihovo vozilo na delu asfaltnog puta u Moravcu. Put od Moravca do Tešica, dug oko osam kilometara, je loš, to je nasip na Južnoj Moravi, i vožnja je trebalo da traje oko pola sata… – rekao je Vladimir Rebić, direktor policije gostujući na TV Prva.

Rebić je potvrdio da su tela bila spaljena i zatrpana granjem, lišćem, daskama i smećem.

– Zbog ugljenisanosti nije moguće utvrditi kako su ubijeni, ali to će pokazati obdukcija. Istražitelji su prvo ugledali ruku koja je virila ispod tog šuta. Gorana smo identifikovali na osnovu otisaka prstiju, Gordanu na osnovu narukvice, dok njihovu ćerku, nažalost, nismo mogli tačno da identifikujemo, s obzirom na to u kakvom stanju smo zatekli telo – rekao je direktor policije.

Kako nezvanično saznajemo, prve pretpostavke su da su Đokići ubijeni zbog para, tj. da je neko znao da Goran često kod sebe ima veću svotu novca, oko 50.000 do 100.000 evra.

– Interesantno je i to što policija nije pronašla rezervni točak u spaljenom „pasatu“, a priča se da je baš tu Goran krio pare. Goran je bio vrlo obazriv čovek, nepoverljiv. Ne bi tek tako pustio nekog nepoznatog u auto. On je kobne noći povezao nekoga koga je dobro poznavao ili mu je neko preprečio put i na silu ušao u kola. Postoji i treća mogućnost, da je on krenuo na sastanak sa nekim, a da je suprugu i ćerku poveo sa sobom jer nije imao sumnje da bi to moglo ovako kobno da se završi – kaže naš izvor i nastavlja:

– Sudeći po tome kako su zatečeni ostaci tela troje Đokića, postoji pretpostavka da su ubice prvo ubile Lidiju i Gordanu, a da je Goran bio primoran da to gleda. Tela majke i ćerke su ugljenisana i od njih je ostao samo pepeo, dok Goranovo telo nije potpuno izgorelo. Takođe, ostaci Lidije i Gordane nađeni su jedni do drugih, dok je Goranovo telo bilo u istoj rupi, ali malo dalje. To može da ukazuje na to da je Goran poslednji ubijen. Policija je juče iz sela Tešica odnela olupinu „pasata“, a prethodno su forenzičari detaljno pregledali auto i područje oko njega.

– Od „pasata“ je ostala samo školjka, ali moguće je da je ostao neki biološki trag koji vatra nije uništila. Takođe, istražitelji su u okolini olupine tražili otiske stopala, DNK tragove, ili bilo koji drugi trag koji bi im mogao ukazati na putanju osumnjičenih nakon spaljivanja „pasata“ – objašnjava naš izvor upoznat sa slučajem.

Ono što je za sada verovatno, a što je potvrdio i direktor policije, jeste to da je ovaj zločin planiran.

Dobro pripremljeno

– Ne bih mnogo da otkrivam, ali se očigledno radi o dobro pripremljenom zločinu. Nabavljen je i benzin da se spale vozilo i žrtve – rekao je Vladimir Rebić.

Inspektori nastavljaju da prikupljaju informacije o porodici, a kako saznajemo, rođaci i prijatelji će biti ponovo ispitani.

– Neki od njih će biti i poligrafski testirani, jer do sada ništa od onoga što su pričali nije moglo da ukaže da su Đokići imali neprijatelja koji bi ih ovako surovo ubio – kaže izvor.

Izvor: Kurir