FOTOGRAFIJA OBIŠLA SRBIJU: Žurka studenata, mere nisu poštovane

Nekoliko hiljada studenata okupilo se u dvorištu Studentskog grada kako bi proslavili Dan studenata, 4. april. Okupljanje je, prema rečima prisutnih studenata, bilo spontano.

Okupljeno je nekoliko hiljada studenata, oni ne nose zaštitne maske, a nema pripadnika policije, niti komunalne milicije.

Studenti kažu da su se tokom dana dopisivali preko Fejsbuk grupe koja broji oko 60.000 studenata i da se vodila polemika da li da se okupe ili ne, pa da su posle toga dolazili spontano, piše N1.

Studenti su se već nekoliko večeri okupljali na istom mestu i policija ih je oko ponoći rasterivala, pa pretpostavljaju da će se to i večeras dogoditi.

Okupljeni su doneli zvučnike i piće, čuje se glasna muzika.

Na skupu nije vidljivo prisustvo obezbeđenja Studentskog grada.

Kada je reč o merama, većina studenata ne poštuje ni propisanu razdaljinu.

Okupljanje je počelo oko 18 sati kada je, kako su preneli mediji, na licu mesta bilo oko 10 pripadnika obezbeđenja Studentskog grada, koji su se kasnije očigledno povukli.

Dan studenata proslavlja se tradicionalno 4. aprila u znak sećanja na studentske demonstracije 1936. godine tokom kojih su protestovali studenti iz Beograda, Zagreba, Ljubljane, Skoplja i Subotice. Student koji je poginuo tog dana je Žarko Marinović i u njegovu čast ovaj dan se i obeležava.

Izvor: Dnevne