Ekipa Velje Nevolje sekla glave i topila delove tela otetih, pa sve to snimali i slali jedni drugima jezive snimke

Ključni dokazi likvidacija iza kojih, kako se sumnja, stoje Veljko Belivuk i pripadnici njegove kriminalne grupe, pronađeni su u tri štek vikendice između Loznice i Gornjeg Milanovca. Ti dokazi upućuju da su osobe koje su se vodile kao nestale zapravo mučene i ubijene, a potom spaljivane kiselinom u ovim kućama.

Te monstruozne zločine članovi grupe Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, su snimali, a potom video-materijal prosleđivali jedni drugima putem aplikacije Skaj.

– Na razotkrivanju jedne od najvećih kriminalnih grupa u regionu radilo se mesecima. Došlo se do podataka da su činili jezive zločine i slali ih jedni drugima preko aplikacije Skaj, koju su koristili za međusobnu komunikaciju. Postoje informacije koje ukazuju da su jednom ubijenom odsekli glavu, drugom jezik, da su topili delove tela – kaže izvor iz istrage.

Isti izvor navodi da je su u štek vikendicama pronađeni DNK materijali i otisci, a kako je Blic ranije objavio, i sefovi koji još nisu otvoreni.

– Osim oružja, otkriveni su i materijalni dokazi, otisci i DNK materijal, a forenzičari i dalje proveravaju da li su među prikupljenim tragovima biološki materijali nestalih u prethodnom periodu. Nestalo je više ljudi, o čijim se sudbinama mesecima ništa ne zna. Među njima je Radojević, kome se svaki trag izgubio u avgustu prošle godine, ali i Goran Veličković Goksi, kao i „pink panter“ Miljan Ljepoja. Sumnja se da su svi brutalno ubijeni.

Ko je sve uhapšen?

Podsećamo, danas je uhapšeno ukupno 19 osoba osoba osumnjičenih da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo i otmica.

Uhapšeni su Veljko Belik (36), Marko Miljković (29), kao i V.D. (1974), A.V. (1981), M.B. (1984), D.T. (1982), N.S. (1987), N.L. (1979), M.T. (1987), V.G. (1982), F.I. (1991), S.L. (1985), B.K. (1987), V G. (1984), M.B. (1988), N.S. (1991), N.Đ. (1985), Ž.K. (1979) i N.J. (1971).

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija na 30-ak likacija, koje su koristili osumnjičeni, pronađeni su predmeti i tragovi izvršenih krivičnih dela, saopštio je MUP.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Preti im doživotna

Veljko Belivuk i njegovi saradnici, ukoliko budu osumnjičeni za teško ubistvo, mogli bi da budu osuđeni na doživotnu kaznu zatvora. Izmenom zakona, za najteži oblik ubistva sada je, umesto 40 godina, zaprećena kazna doživotnog zatvora.

(Kurir/Foto: Ilustracija)