ĐUKANOVIĆ NEMA MERE: Najstrašnije je izvređao Srbiju zbog KOSOVA

Crnogorski predsednik Milo Đukanović podržao jej juče, kako je rekao, obnovu dijaloga Beograda i Prištine u najskorijem roku, kako bi se, kako je kazao, pokazala odgovornost prema regionu i njegovoj evropskoj perspektivi.

Đukanović je to rekao u razgovoru s diplomatskim predstavnikom Prištine u Podgorici Skenderom Durmišijem, kojeg je primio u oproštajnu posetu, istakavši i da će Crna Gora nastojati da bude konstruktivan partner, svesna delikatnosti tog pitanja i njegovog značaja za stabilnost regiona u celini.

“Crna Gora pažljivo prati događaje na Kosovu, sa pozicije prijateljskih odnosa suseda, ali i sa željom da problemi koji postoje u regionu dobiju što pre epilog u interesu svih”, rekao je Đukanović, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Ocenio je da stupanje na snagu Sporazuma o granici, otvaranje Razvojnog centra Crnogoraca na Kosovu, kao i imenovanje počasnog konzula, procesi su koji su učvrstili poverenje i unapredili saradnju.

Đukanović je, dodaje se, istakao da će Crna Gora “nastaviti da podržava stabilnost i prosperitet Kosova i njegovu dalju evropsku integraciju”.

Izvor: Espreso