Dugovi koje NISTE dužni da platite: Građani Srbije NE PLAĆAJTE OVO!

Zemlja Srbija je zemlja “čuda” uglavnom ne pozitivnih.

Pored naboja gomile struja u državi imate i jednu posebnu, kao državu u državi. Javni izvršitelji godinama sprovode bukvalno svoje zakone koji se u mnogo slučajeva krše sa zakonima Srbije.

Šta se konkretno dešava.

Firme poput VIP-a, Telekoma, Telenora, SBB-a, Oriona, Total tv-a, prodaju svoje dugove firmama koje se zovu “Agencije za naplatu”. Jedna od njih je i ozloglašena firma SVEA Finance i sestrinska firma CREDIT EXPRES.

Oni se bave potpuno nelegalnim stvarima. Prva od tih stvari je i činjenica da za vaš dug zovu sa nekoliko brojeva telefona, pa onda dužniku izgleda da ga zovu iz Niša, Šapca, Pirota, Valjeva i drugih gradova Srbije. Šta u stvari rade, imaju server koji je na jednoj liniji, upravo sa njega menjaju brojeve telefona kako bi zastrašili dužnika, a u stvari petoro ljudi sedi u kancelariji i radi veliki posao za ovu potpuno nelegalnu firmu.

Direktori ove kompanije, a verovatno i vlasnici su Dejan Petričko državljanin republike Hrvatske i Marko Simonović iz Srbije. Njihovi radnici zovu navodne dužnike i traže NAPLATU duga za NENAPLATIVO.

Toliko daleko idu, da imaju i svog Javnog izvršitelja u pitanju je Radmila Stepanović čiji broj ne možete naći nigde na internetu, dakle od njene kancelarije broj ne postoji, a razlog je vrlo jasan svakom normalnom čoveku, radi dosta nelegalnih stvari, a u Srbiji ima mnogo ljutih ljudi.

Navodne dužnike po svaku cenu teraju da uplate bar jednu ratu duga i onda njihov dug postaje stvaran i obnavlja se. Radmila Stepanović u ime “SVEA FINACEA” i “CREDI EXPRESA”, šalje opomene građanima Srbije u kojima recimo dug sa 5.000 dinara poraste na recimo 40.000.

Onda vam iz ove firme pošalju SMS u kom piše da je vaše dugovanje od ovog trenutka poraslo i za deset puta.

Posle nekoliko dana stiže vam koverta, tamo vam piše da ukoliko u roku od nedelju dana ne uplatite novac, Radmila Stepanović šalje Javne izvšitelje na vašu adresu.

Sve je to NELEGALNO. Javni izvršitelji tako ne funkcionišu, niti šalju SMS poruke zastrašivanja, potrebno je da se završi sudski proces kako bi naplata krenula.

Građani Srbije ovo moraju da znaju, svaki dug stariji od godinu dana vodi se kao ZASTAREO, a svaki dug stariji od dve godine APSOLUTNO ZASTAREO. To se odnosi na ove dugove kojih ima najviše, a to su dugovi prema gore pomenutom VIP-u, Telenoru, MTS-u, SBB-u, ORION-u i sličnim operaterima u Srbiji.

Vaše pravo je da im pošaljete dopis da se pozivate na ZASTARELOST duga ili APSOLUTNU zastarelost.

Niste dužni da trpite da vas zovu i maltretiraju bez ikakvog razloga.

Mi ćemo vam preneti neka iskustva naših čitaoca.

Ovako izgleda poruka koja je ravna prevari, nemojte se uplašiti ako dobijete nešto slično.

Komentari ljudi:

“Izvršitelji ne šalju poruke, a to ne čini ni poverilac nakon što je slučaj predao izvršitelju, tako da liči na klasično zastrašivanje sa sumnjom u iznudu. Svakako se troškovi izvršitelja mogu proveriti. Treba samo znati njegovo ime, ako postoji”.

“Sumnjam da uopšte postoji dug, tačnije – gotovo sam siguran da ga nema.

Brine me to što postoji mogućnost da je neka prevara (pozovi broj i napravi sebi račun od par hiljada dinara)”.

“Izvrsitelji ovo nikad ne salju, a cak i obavestenje dobijete sa zakasnjenjem. Dakle, cista prevara, ne nasedajte”.

“Jesam,jedna od fora.Posle te zovu pa vrate na prvobitan iznos.Inače sam u sporu sa Orionom koji je ne odgovara na reklamacije i želi da naplati uslugu iako nisam imao signal.Ignore”.

Ovako izvršitelji ne rade.Oni pošalju predlog izvršenja,znao ti da duguješ ne znao.Žalbe nikad ne prihvataju jer koliko sam ja shvatila zakon o izvšenju ne poznaje ni jedan drugi zakon.Uplati pa http://tuži.Ne pitajte kako znam”.

Ne plaćajte ono što ne dugujete. Vaš Beogradski portal.

Izvor: beogradskiportal.rs