DR TIODOROVIĆ SE OGLASIO: Za početak da se skrati radno vreme, ako to ne pomogne preduzeti najstrašnije mere

Foto: Ilustracija

Profesor doktor Branislav Tiodorović, član kriznog štaba za borbu protiv korone, kaže da je njegov stav da treba zatvoriti ugostiteljske objekte u mestima gde je ogroman broj zaraženih, poput Arilja i Vranja.

Takođe, ako broj zaraženh ne bude padao u narednih nekoliko dana i u celoj Srbiji, Tiodorović smatra da za početak treba skratiti radno vreme kafana, kafića i svih ugostitelja, a moguće i tržnih centara, do 18 sati.

– Nije isto Vranje, Arilje i Kraljevo, koji su relativno manji gradovi, a imaju toliki broj zaraženih, kao neki veliki gradovi. Oni su došli do faze da treba zatvoriti sve ugostiteljske objekte. I tamo na svakom koraku mora biti mnogo veća kontrola nego ranije – kaže doktor Tiodorović za Kurir uoči sednice Kriznog štaba koja je zakazana za sutra u 8 časova.

On dodaje da to ne znači da kontrola i poštovanje mera ne treba da budu rigorozni i u ostatku Srbije, pre svega Beogradu i većim gradovima, a posebno u tržnim centrima gde se gotovo ništa i ne poštuje od mera.

Sve je više zaražene dece, pre svega učenika, a profesor Tiodorović ističe da problem inficirane dece treba rešavati parcijalno.

– Decu ne treba gledati kroz prizmu cele Srbije, tačno se zna u kojim gradovima se mora preći na onlajn nastavu – ističe Tiodorović.

Doktor naglašava da će biti vrlo važno kakve će dnevne korona brojke biti u narednih četiri do pet dana.

– Ako to bude išlo i dalje tendencijom rasta, ograničavanje radnog vremena ugostitelja i tržnih centara biće verovatno i za početak do 18 časova. I još striktnije kontrole, pa i zatvaranje objekata koji su to zaslužili. Pričaćemo i o vikendima na Kriznom štabu, pa ćemo videti treba li i tu nešto da se menja i pooštrava – naglašava Tiodorović.

Izvor: Srbijadanas.com