DR KON SE OGLASIO: Poslao dramatično upozorenje građanima Srbije

Dr Predrag Kon, član Kriznog štaba za borbu protiv kovida-19, danas je putem društvenih mreža izdao još jedno prilično dramatično upozorenje, posebno namenjeno Beograđanima.

“Posebna molba za Beograđane, u toku ove i sledeće nedelje nalazićemo se u maksimumu (piku) trećeg talasa. U ovom periodu izbegavajte sve gužve i skupove. Ponašajte se kao da je uvedena mera zabrane kretanja od 19.00 do 5.00 časova. Ako ipak morate da izlazite iz kuće… Nosite zaštitnu masku uvek, a posebno u zatvorenom prostoru”, napisao je dr Kon na Fejsbuku.

Pre par dana dr Kon je obelodanio da se ove nedelje očekuje više od 2.000 novozaraženih na dnevnom nivou u Srbiji, a posebno zabrinjava podatak da se bolnice veoma brzo pune, kako u Beogradu, tako i u unutrašnjosti zemlje.

Podsetimo, poslednjih dana Srbija ruši sve rekorde po broju zaraženih od korona virusa, a između 50 i 85 odsto svih slučajeva tokom 24 sata beleže se upravo u Beogradu, zbog čega je tokom jučerašnjeg dana gradonačelnik dr Zoran Radojičić i najavio moguće pooštravanje mera.

Izvor: Blic