DOSAD NEVIĐENO: Slepi mladić je pevao pred praznom Marakanom sasvim sam

Nemanja Crnatović, mladić iz Beograda, možda je najbolji primer da se snovi ostvaruju, iako podelom životnih karata, takve stvari deluju daleko miljama. Odrastajući uz hitove “Bjelog dugmeta” i grupe “Kvin”, još kao mali je želeo da nastupi na “Beogradskom hipodromu”. Ipak, kao dete koje je rođeno slepo, taj san je delovao nemoguće. I tu dolazimo do onoga “Šta zna želja šta je nemoguće”, a kao najbolji dokaz toga je video snimak objavljen na svim oficijalnim kanalima Crvene Zvezde, a u kojima je, upravo on, glavna zvezda.

U kožnoj jakni, sa frizurom koja je neodoljivo podsećala na kralja rokenrola, Elvisa Prislija, Nemanja je koračao kroz tunel “u kome i najhrabrijima klecaju noge i na čijem izlasku dečaci postaju muškarci”, ušao je na teren, da bi se, kada je došao na centar terena, počeo njegov trenutak. Trenutak u kome je spojio dve svoje najveće ljubavi, muziku i Crvenu Zvezdu.

Energičan, radoznao, kakav jeste, od malih nogu je odavao utisak nekoga koga ni hendikep neće sprečiti da ostvari svoje snove. Odustvo vida, navelo ga je da svet oko sebe upoznaje sluhom i dodirima.

“Volim da se našalim na svoj račun, te obično kažem da sam požurio da ranije ugledam svet. Naime, rođen sam prevremeno, u sedmom mesecu, zbog čega sam izvesno vreme proveo u inkubatoru. Posle je ustanovljeno da sam rođen slep.”, kaže Nemanja na početku razgovora za Blic.

Izvor: Blic