Detalj potrage za nestalim Splićaninom menja tok priče! Da li čuvar škole nešto zna? (VIDEO)

Kako navodi portal SrbijaDanas.com za Matejem potraga i dalje traje.

Policija ne odustaje i više od mesec dana traga za nestalim Matejom Perišem (27).

U potragu su uključeni svi, preko policije, prijatelja, porodice, građana…

Neumorno se traga i svi se nadamo pozitivnom ishodu.

Snimke svakodnevno objavljuju ljudi po društvenim mrežama, na kojima je navodno Matej.

Veliku pažnju je privukao video na kome jedan momak pravi rekonstrukciju događaja večeri kada je mladi Matej nestao.

Momak koji je tvorac videa, išao je trasom na kojoj je bio i mladi Splićanin, a koja je objavljena u medijima sa nadzornih kamera koje su snimile kretanje mladića.

Uporedno sa tim snimkom je pokazivao mnoge nelogičnosti.

U videu ispod možete pogledati i poslušati izjavu momka:

– Danas je 43 dan od momenta kada je Matej nestao. Dakle, što je greška jesu stepenice kojima je Matej izašao u Karađorđevu ulicu. Ono što smo odgonetnuli, jeste školsko dvorište u koje je Matej utrčao. Ovde sledi objašnjenje, na videu se vidi kako momak istrčava iz prolaza, ali to nije prolaz to je kapija. On na snimku istrčava lagano, kao da nema prepreka. Mi smo proverili kapije, ali su bile zaključane nekoliko dana, a sada je misterija zašto je kapija tu noć bila otključana? Kako je baš tu noć kapija bila otključana, a drugim danima je zaključana. To su dve kapije koje su zaključane, a na snimku se vidi kako on prolazi bez ikakve prepreke, nije je ni preskočio. To nije prolaz kao što se priča, to je prolaz. Nova teorija jeste da li je čuvar škole video Mateja, i tu je prozor prema kojem je Matej mahao. Postavlja se pitanje da li je noćni čuvar možda razgovarao sa momkom i možda on nešto zna – rekao je momak u videu.

– Pored se nalazi parking i klubovi, sve je prostrano i to je deo gde se on penje na stepenice. Kome se Matej javljao, kako je prošao kroz kapiju, i da li čuvar škole ako ga ima nešto zna, ostaje misterija – zaključio je momak u videu.

Foto: Mateja Peris Foto – Printscreen-youtube-Srbija Showbizz, MUP Srbije